E-MOBILNOST

Na Krku otvorena najveća mreža električnih punionica u Hrvatskoj

17.11.2016 u 11:48

Bionic
Reading

Mreža od 11 e-punionica obuhvaća niz funkcionalnosti poput vidljivosti na vodećoj eRoaming platformi puni.hr, mogućnosti rezervacije punjenja, pristupa SMS-om i pametnom aplikacijom koja povezuje više od 40.000 europskih punionica

Tvrtka Ponikve eko otok Krk d.o.o. zajedno s Hrvatskim Telekomom i ostalim partnerima danas je na otoku Krku svečano otvorila čak 11 punionica za električna vozila gdje će otočani i turisti moći napuniti svoje električne automobile i motore.

'Drago nam je da smo na Krku i na razini Hrvatske prepoznati kao glavni partner za e-mobilnost. Za Hrvatski Telekom je to priča šira od samih punionica – to je novi koncept koji omogućava razvoj cjelovite digitalne platforme za povezivanje niza ICT usluga i rješenja, poput pametnog parkinga i povezanih vozila. HT je inovator i predvodnik u ovom segmentu, koji korisnicima pruža cjelovit ekosustav infrastrukture usluga i punjenja – po principu ključ u ruke', istaknula je Danijela Demirović iz Hrvatskog Telekoma.

Punionice Hrvatskog Telekoma i Ponikva na otoku Krku dio su najnaprednije mreže punionica za električna vozila u Hrvatskoj, koja obuhvaća niz funkcionalnosti, poput vidljivosti na vodećoj eRoaming platformi puni.hr, mogućnost rezervacije punjenja, pristup SMS-om i pametnom aplikacijom koja povezuje više od 40.000 lokacija u Europi, specijalno rješenje dojave nepravilnog parkiranja na poziciji za punjenje uz video nadzor lokacije te slobodan pristup Internetu, kao i zasebno mjerenje potrošnje energije u realnom vremenu.

Električne punionice su dio dugoročne strategije Krka da postane prvi 'pametni otok' u Hrvatskoj, a projekt uključuje prvo cjelovito rješenje upravljanja Ponikva nad svim otočkim servisima primjenom ICT rješenja iz područja tzv. Interneta stvari kako bi se povećala kvaliteta života građana i postigle uštede.