Nagradni natječaj

Osvojite OnePlus 7 Pro, smartfon koji nas je oduševio i izgledom i izvedbom

04.06.2019 u 13:21

Bionic
Reading

Uređaji koji dolaze iz radionice proizvođača pametnih telefona OnePlus najviše su poznati po dobrom omjeru cijene i performansi, a OnePlus 7 Pro, koji možete osvojiti u našem nagradnom natječaju, cijelu priču gura korak naprijed uvođenjem tehnoloških značajki kojima se mogu pohvaliti samo najprestižniji proizvođači Androida, a jedna od njih svakako je i snažna baterija od 4000 mAh

Najnoviji smartfon OnePlus 7 stiže u dvije varijante i prati sve popularne mobilne trendove, poput čistog i velikog ekrana, staklenog kućišta i munjevito brzog punjenja.

Procesor i softver

OnePlus 7 i njegovog većeg brata pokreću Qualcommov procesor Snapdragon 855 koji je prisutan kod svih dominantnih Androida, a pokreće ga operativni sustav Android Pi poduprt OnePlusovim launcherom OxygenOS-om koji, navodi OnePlus, dolazi bez ikakvog bloatwarea te može biti uparen s do 12 GB radne memorije što koristi učinkovitiji sustav UFS 3.0.

OxygenOS stiže s ugrađenom podrškom za rad na 90 Hz, navigacijskim gestikulacijama, brzim snimanjem ekrana, posvećenim gejming modom i naravno - značajkama za digitalno zdravlje.

Kako bi sve radilo brzo i bez zagrijavanja, tu je brzo punjenje, kao i najveća baterija koju je OnePlus koristio do danas, ona s 4000 mAh, a koja podržava sustav brzog punjenja Warp Charge 30. Pored OnePlusa 7 Pro, najavljena je njegova verzija koja će podržavati 5G te je prvo predstavljena kao ekskluziva za Britaniju. OnePlus 5G dolazi s posebno dizajniranom antenom za 5G, kao i povećanim sustavom za hlađenje.

One Plus 7 Pro Izvor: Licencirane fotografije / Autor: One Plus

Konstrukcija i dizajn

Oba uređaja dolaze sa staklenim kućištem, s time da OnePlus 7 ima ekran zaštićen Gorilla Glassom 2.5D, dok premijski Pro uređaj dolazi s Gorilla Glassom 3D. Masivni 6,67-inčni ekran (omjer 19,5:9) OnePlusa 7 Pro koristi novu tehnologiju Fluid AMOLED koja pruža mogućnost rada u 90 Hz te je, prema prvim rezultatima testiranja DisplayMatea, jedan od najboljih i najbržih na trenutnom tržištu. Fluid AMOLED također podržava HDR10 i HDR10+.

Što se drugih zanimljivih značajki tiče, OnePlus 7 Pro šalje notifikacije paljenjem samo rubnih piksela ekrana (kada je uređaj zaključan i ugašen) te pruža mogućnost otključavanja otiskom prsta pomoću senzora unutar ekrana u samo 0,21 sekundu, što je, citiramo, najbrže otključavanje na smartfonu. OnePlus 7 Pro također je prvi OnePlus s ugrađenim stereo zvučnicima.

OnePlus 7 Pro dolazi u tri boje: mirror gray, nebula blue i almond.

Kamere

OnePlus 7 Pro ima trostruku pozadinsku kameru koja pruža trostruki optički zum i snimanje 4K videa u 60 sličica u sekundi. Glavna kamera ima rezoluciju od 48 megapiksela, a pridruženi su joj telefotoobjektiv od osam megapiksela, kao i ultraširoki objektiv od 16 megapiksela. Sustav kamera na OnePlusu 7 Pro prošao je testiranje na DxOMark Mobileu koji mu je dao zavidnih 111 bodova, učinivši ga smartfonom s trećom najboljom mobilnom kamerom na svijetu.

OnePlus 7 Pro ima ekran bez brade i zubića, a prednju kameru od 12 megapiksela skriva u mehanizmu koji kamericu izvlači samo onda kada je ona potrebna - kada snimate selfie ili kada otključavate telefon skeniranjem lica. Selfie kamerica na OnePlusu 7 Pro (i OnePlusu 7) je Sonyjeva IMX 471.

Ona pruža mogućnost snimanja fotografija potpomognutih naprednom umjetnom inteligencijom, digitalnim zamućivanjem pozadine i beauty filtrima. Kako bi uvjerio publiku da se ne radi o krhkom mehanizmu, OnePlus je naglasio da je uređaj testirao na 300.000 otvaranja i nije primijetio nijednu grešku. I dalje im ne vjerujete? Bacite pogled na video testiranja, samo si dajte malo ekstra vremena jer traje 12 sati. Kao dodatnu značajku sigurnosti, OnePlus je u OnePlus 7 Pro uveo automatsko zatvaranje kamerice ako žiroskop telefona prepozna da on pada na tlo.

OnePlus 7?

Nakon priče o 5G-u i super premijskim uređajima OnePlus se bacio na 'manjeg brata' ovogodišnjeg headlinera OnePlusa 7 Pro. OnePlus 7 dolazi s većinom značajki skupljeg modela uz nekoliko malih rezova, poput kamere koja se sastoji od objektiva rezolucije 48 megapiksela i pomoćnog dubinskog objektiva od pet megapiksela. Uređaj, kao i OnePlus 7 Pro, dolazi s ugrađenim zvučnicima koji podržavaju Dolby Atmos.

Premda ima istu kameru kao OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 donosi suzu na vrhu ekrana umjesto mehanizma za izvlačenje. OnePlus 7 će također, za razliku od OnePlusa 7 Pro, izaći malo kasnije, odnosno ranije u lipnju. Uređaj će biti dostupan u jednoj boji - mirror gray.

Isprobali smo OnePlus 7 Pro - vrhunski smartfon odlične cijene

Da biste ušli u izbor za vrijednu nagradu, ispunite prijavu te navedite jednu značajku po kojoj je OnePlus 7 bolji od konkurencije i zašto vam je to bitno. Najkreativniji odgovor bit će nagrađen pametnim telefonom OnePlus 7 Pro.

Pravilnik natječaja

Trajanje natječaja: od 4.6.2019. do 14.6.2019. U tom periodu moći će se vršiti prijave. Dobitnik će biti objavljen 17.6.2019.

Dobitnik OnePlus 7 Pro je Petar Lenart iz Orahovice, njegovu prijavu donosimo u nastavku.

Navedite jednu značajku po kojoj je OnePlus 7 bolji od konkurencije i zašto vam je to bitno.

Samo jedna od brojnih značajki po kojima je OnePlus 7 Pro bolji od konkurencije su njegov dizajn i izrada. Od prvih trenutaka kada sam ugledao OnePlus 7 Pro znao sam da je poseban i da će svakako okrenuti poneko oko za njim. Stražnja strana u Nebula blue boji savršeno izgleda iz svih kutova. Posebno me se dojmila mat obrada stražnjeg stakla koja daje dodatnu notu profinjenosti. Prednju stranu OnePlus 7 Pro mobitela čini prekrasan, ničime ometan ekran. Rubovi ekrana su gotovo nepostojeći, a to je ono čemu smo svi težili posljednjih godina. Metalni rubovi kućišta daju premium osjećaj prilikom držanja uređaja u ruci. Posvećenost detaljima te uporaba metalnih tipki za uključivanje i glasnoću samo podižu, već i vrlo visoku, razinu kvalitete. Na desnom boku nalazi se slider za brzi odabir vibracije, tihog ili normalnog profila zvuka. Ukratko, ovo je najbolje izrađen uređaj na tržištu do sada!

Promocija tportala se ispričava sudionicima Natječaja zbog promjene imena dobitnika. Naknadnim uvidom u Pravilnik natječaja uočeno je kako inicijalno odabrana prijava ne zadovoljava sve propozicije Natječaja.