PROCURILE FOTKE

Oppo priprema smartphone s ekranom (gotovo) bez okvira

24.03.2015 u 07:13

Bionic
Reading

Umjesto da se u utrku izbacivanja pametnih telefona sa zakrivljenim ekranima, Oppo je odlučio napraviti nešto drugo - patentirati tehnologiju koja omogućuje sakrivanje uobičajenog 'okvira' ekrana, do te mjere da je rub jedva vidljiv

Prije nekoliko dana prvo su procurile ilustracije iz patenta kompanije Oppo, arhiviranog 19. prosinca 2014. godine. S obzirom da će patent postati dostupan online u roku od tri do šest mjeseci, za očekivati je da ovaj kineski proizvođač već ima uređaj ili prototip u pripremi.

Nedugo nakon što je patent procurio u javnost, stigle su i prve fotografije takvog uređaja. U slučaju da su istinite, efekt postignut smanjivanjem/sakrivanjem bočnih okvira ekrana je uistinu istaknut. Glasine govore kako je riječ o 5,5-inčnom modelu koji će koristiti tehnologiju prikaza sličnu Sharpovoj 'Aquos Crystal'.


Sami pametni telefon s procurenih fotografija izgleda vrlo slično modelu Oppo R5, no to ne znači da će i finalni proizvod izgledati ovako. Čini se i kako su slova barem u manjoj mjeri distorzirana na samom rubu, no postoji mogućnost da je riječ o optičkoj varci, s obzirom da fotografije nisu u visokoj razlučivosti.