MORA RADITI I NA 2G

Ono što vidite na Facebooku ovisi o brzini interneta koju imate

09.10.2015 u 07:47

Bionic
Reading

Izostanak dostupnosti brzog interneta za Facebook je prilično velika prepreka na putu do osvajanja svijeta. Domislili su se tri načina rješavanja tog problema

Ako ste ikad probali učitati Facebook na sporoj internetskoj vezi, vjerojatno se niste baš zabavili. Problem možete riješiti ili umanjiti korištenjem Facebooka Lite, ali ako zbog bilo kojeg razloga želite punu web stranicu, iskustvo neće biti blistavo.

Facebooku je to problem, zato što su izgledi kako će iduća milijarda korisnika imati širokopojasni pristup internetu i flat rate vrlo mali. Za većinu njih surfanje na mreži 2G je još uvijek standard.

Kako će to promijeniti? Odabrali su tri pristupa.


1) Ukoliko je veza potpuno u klincu, pokazat će vam prethodno učitani sadržaj ili sadržaj pohranjen u cacheu.

2) Ako veza radi ali sporo, pokušat će prvo učitati ono što trenutno gledate, pa potom ono na što ćete iduće odskrolati. Prije su pokušavali učitavati hrpu elemenata News Feeda istovremeno, dijeleći na njih ograničeni bandwidth. To, čini se, nije upalilo.

3) Pokušat će izbjeći prikazivanje sadržaja s kojim se vaša internetska veza ne može nositi, poput primjerice videa. Ako video ne ide, fokusirat će se na tekstualni sadržaj. Propustit ćete pokoji video ili veću fotografiju, no zauzvrat ćete dobiti brzinu i pristupnost.

Zašto je sve ovo bitno? Kao što smo već spomenuli, Facebooku je važno domoći se tih idućih milijardu korisnika. Ako je korisničko iskustvo loše, manji su izgledi kako će ih uspjeti zadržati.

Više:Tech Crunch