FRANKY ZAPATA

On ne odustaje - leteći čovjek iz Francuske (opet) će pokušati preletjeti La Manche

01.08.2019 u 11:01

Bionic
Reading

Francuski inovator i obožavatelj ekstremnih sportova Franky Zapata ovog će vikenda po drugi put pomoću Flyboarda pokušati preletjeti La Manche

Francuski inovator koji se u oku javnosti našao zahvaljujući egzibiciji održanoj u sklopu vojne parade tijekom francuskog Dana pobjede svoj će Flyboard nakon prvog neuspješnog prvog pokušaja opet uposliti kako bi preletio preko Engleskog kanala, piše France24.

Zapata je, podsjetimo, oduševio posjetitelje vojne parade u Parizu te je publicitet iskoristio da, pored reklamiranja svojeg vozila, pokuša rasturiti Guinnesov rekord preletjevši cijeli La Manche uz pomoć svoje leteće platforme. Prvi pokušaj propao je pet minuta prije dolaska na cilj zbog neuspješnog slijetanja na platformu za punjenje goriva smještenu na pratećem brodiću. Ovog puta stvari će biti drukčije, nada se Zapata.

Sljedeći pokušaj preleta kanala održat će se ovog vikenda. Ovog puta ključ uspjeha bit će veći brod s platformom za punjenje goriva koji će smanjiti šansu da Zapata, kao zadnji put, promaši platformu za par centimetara i završi u moru.

Ako sve prođe po planu, Zapata će postati prvim čovjekom koji je proputovao La Manche uz pomoć mlaznog hoverboarda. Francuz, podsjetimo, već drži rekord za najdulji let hoverboardom koji trenutno iznosi 2,252 metra.

Leteći vojnik Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia