TECHED KONFERENCIJA

Office za iPad preuzet 27 milijuna puta

16.05.2014 u 06:38

Bionic
Reading

Microsoftova menadžerica Office odjela, Julia White je na na TechEd konferenciji objavila kako je kompanija zabilježila 27 milijuna preuzimanja Office paketa aplikacija za iPad od njegovog otkrivanja prije kakvih šest tjedana

Office za iPad je tako gotovo preko noći postao nevjerojatnom uspješnicom, a samo u prvom tjednu je iz Appleove trgovine aplikacijama preuzet 12 milijuna puta. Microsoft navodi da je potražnja 'iznimno jaka' te da su korisnici i reakcije diljem svijeta pozitivne.


Vrijedi napomenuti kako je Office za iPad dostupan kao besplatni set aplikacija (Word, Excel, Powerpoint), no za uređivanje dokumenata je potrebno imati neki oblik Office 365 pretplate, a s obzirom na bazu korisnika koja je nedavno prešla milijardu, značajan dio bi već sada mogao imati pristup uređivanju materijala na svojim tablet računalima. Microsoftovi alati su zauzeli prve pozicije u 'Productivity' kategoriji App Storea nedugo nakon predstavljanja.

Office 365 u Home verziji tako omogućuje korištenje na pet računala (PC/Mac) i pet tablet računala (Windows/iPad). Uređivanje dokumenata na pametnim telefonima je besplatno.

Predstavljanje i uključenje Office paketa na iPad tablet je sasvim sigurno s veseljem dočekan i u Cupertinu, a Appleov čelnik Tim Cook je pozdravio odluku Microsofta i na društvenoj mreži Twitter.