DIZAJNERSKA RECIKLAŽA

Od starog mobitela do 'torbe koja priča'

23.09.2013 u 08:29

Bionic
Reading

Milijuni mobitela završavaju svake godine na otpadu, no što kada bi se ti mobiteli reciklirali i od njih napravili novi, korisni gadgeti?

Otkako su se prije dvadesetak godina pojavili na tržištu, mobilni telefoni doživjeli su brojne preinake. U međuvremenu su osim neizostavnog dijela života postali i ekološki problem koji je potrebno riješiti.

Britanski O2 u suradnji s dizajnerom Seanom Milesom predstavio je nedavno kolekciju dizajnerskih torbi koje su napravljene od recikliranih mobilnih telefona, a koje ujedno mogu poslužiti i kao sami mobilni telefoni.

'Bags That Talk' su stvorene kombinacijom klasičnih dizajnerskih torbica i starih mobilnih telefona koje su korisnici predali na reciklažu.

I prije no što odmahnete rukom jer mislite da su dizajnerske torbice samo za žene, O2 i Miles su napravili i nekoliko torbi za muškarce.

'Bags That Talk' u potpunosti su funkcionalne, što znači da možete slušati omiljene pjesme ili se javiti na telefonski poziv, a da ne morate vaditi svoj uređaj iz torbe.

Iako su torbe napravljene kako bi se skrenula pozornost na činjenicu da se svake godine milijuni mobilnih telefona bace, a mogli bi se reciklirati te potaknulo ljude da iskoriste mogućnost organiziranog otkupa i zbrinjavanja starih uređaja, ideja je zapravo veoma iskoristiva.

Zamislite samo javljanje na poziv u gužvi dok se vozite u javnom prijevozu ili dok su vam ruke pune vrećica nakon kupovine.