NOVA DIMENZIJA

Obogatite fotografije na Instagramu prigodnom pjesmom

14.06.2013 u 11:45

Bionic
Reading

Ponekad sama fotografija ne može prenijeti sve emocije koje je fotograf osjećao kada ju je snimio. Za potpun doživljaj koji je put potrebno dodati i malo glazbe

Kažu da fotografija vrijedi tisuću riječi, no što kada ona jednostavno nije dovoljna da bi prenijela sve one emocije koje ste osjećali u trenutku kad je nastala?

Primjerice, što kada biste predivnoj fotografiji zalaska sunca mogli dodati najdražu pjesmu ili zvukove valova i tako zaista prenijeti svoj doživljaj drugima?

Uz ove aplikacije to nije nikakav problem. Treba samo odabrati fotografiju i pomoću nekoliko dodira po ekranu pridodati joj omiljenu pjesmu.

No krenimo od početka.

SoundTracking je zanimljiva aplikacija dostupna korisnicima iOS-a i Androida koja na prvi pogled izgleda kao Instagram. Dovoljno je povezati svoj račun na Instagramu sa SoundTrackingom i možete krenuti s objavom. Kad jednom objavite fotografiju s pridruženom pjesmom, ona se objavljuje i na Instagramu i na SoundTrackingu, a istovremeno možete pregledavati i objave drugih korisnika i njihove odabire pjesama.

Hear Lyrics još je jedna zanimljiva aplikacija, ovog puta namijenjena samo korisnicima iPhonea, koja uzima stihove iz vaše najdraže pjesme i obogaćuje ih prigodnom fotografijom na Instagramu. Odaberite stihove iz baze Hear Lyricsa, kopirajte ili upišite stihove u prozorčić, odaberite jednu od ponuđenih fotografija ili dodajte vlastitu, doradite je filtrom i podijelite svoj uradak na bilo kojoj društvenoj mreži ili e-mailom.

SoundShare prvenstveno je iOS aplikacija za dijeljenje pjesama iz vaše iTunes kolekcije, no u novoj verziji podržava i Instagram, pa tako možete dodati zanimljivu fotografiju uz omiljenu pjesmu i objaviti sve u paketu na društvenim mrežama. Vaši će prijatelji u potpisu slike naći ime pjesme i link na tu pjesmu ukoliko je žele poslušati.

Song for Pic
nije toliko aplikacija koliko internetski servis koji pretvara Instagram u svojevrsnu igru. Nakon što povežete svoj račun sa Song for Picom, on će nasumice odabrati neku fotografiju iz vaše arhive. Potom će vam ponuditi četiri različite pjesme koje, po njegovom mišljenju, najbolje odgovaraju uz fotografiju. No te četiri pjesme bit će skrivene iza četiri različita kvadratića. Odabirom kvadratića dobit ćete kratak pregled pjesme koju je algoritam odabrao, a vaši prijatelji potom mogu 'glasati' koja pjesma najbolje opisuje fotografiju. Naravno, samo glasanje odvija se na stranicama Song for Pica.