MOGUĆA VEĆA ULAGANJA

Novih osam startupova ušlo je u ZIP

09.10.2015 u 09:35

Bionic
Reading

Osma generacija prva je nakon što je ZIP potpisao strateško partnerstvo s dva fonda za rizična ulaganja, pa će moći dobiti veća ulaganja od prethodnih

Zagrebački inkubator poduzetništva primio je osam novih timova u svoj inkubatorski program namijenjen startupovima.

Intenzivan edukacijski program, sastavljen od obveznih radionica u ZIP-ovom prostoru za coworking i praćenja razvoja projekta, traje četiri mjeseca i temelji se na metodologiji Lean startup te iskustvima lokalnih i inozemnih mentora.

Ova generacija prva je nakon što je ZIP potpisao strateško partnerstvo s dva fonda za rizična ulaganja, austrijskim Pioneers Ventures i Speedinvestom. Za startupove koji uspješno savladaju program to znači pristup većim izvorima financiranja nego dosad. Na raspolaganju će biti do 125 tisuća eura u pre-seed fazi te do tri milijuna eura u ranoj fazi i fazi rasta startupa.


Također, mogu dobiti i izravnu investiciju iz ZIP-a, u iznosu do deset tisuća funti. ZIP-ovi timovi koji su dosad dobili tu investiciju su su Thorium A+, SnapTap i Tutotod, dok su ulaganja vanjskih investitora ostvarili i MobiCon, Fashable, Colomb.io, HockeyCoachVision, Greenpie, Tourism4me i Madbarz.

U osmu generaciju ušli su ovi timovi:

Sail Router - desktop i serverska aplikacija koja pomaže vlasnicima brodova u smanjenju potrošnje goriva pomoću strojnog učenja.

Adopto - platforma za zapošljavanje za tehnološke tvrtke.

Appetit - mobilna aplikacija putem koje u svojoj blizini možete pronaći, rezervirati i kupiti zdrave gotove obroke, pripremljene u domovima kuhara.

Advanced Handball Statistics - cloud servis za naprednu dinamičku analizu rukometne statistike u realnom vremenu, pomoću podataka dobivenih iz mobilne aplikacije s intuitivnim sučeljem prilagođenim za jednostavno praćenje utakmice.

Gesta - rješenje za raspoznavanje gestikuliranja rukama za web.

Revolt - samobalansirajući električni unicikl.

GoWemy - društvena selfie mobilna aplikacija.

My Adventure - jedna stanica za sve avanturističke aktivnosti u Hrvatskoj.

Više:ZIP