STRATEŠKO PARTNERSTVO

ZIP osigurao do tri milijuna eura za startupove

22.09.2015 u 14:38

Bionic
Reading

Zagrebački inkubator poduzetništva je potpisao ugovor o strateškom partnerstvu s dva međunarodna fonda za rizična ulaganja (venture capital) za digitalne startupe u srednjoj i istočnoj Europi, austrijskim Pioneers Ventures i Speedinvestom

Pioneers Ventures je pre-seed investicijski fond s globalnom mrežom poduzeća, stručnjaka industrije i poduzetnika. Osim novčanog ulaganja, pruža startupima opsežan program podrške.

Speedinvest ulaže u ranoj fazi i fazama rasta najboljim europskim startupovima, a također pruža vrlo aktivnu poduzetničku podršku putem tima iskusnih i uspješnih startup osnivača. Speedinvest od vrha regionalnog talenta stvara globalne kompanije kroz svoje operacije u Silicijskoj dolini i Beču.

U ožujku ove godine ta su dva fonda prikupila 58 milijuna eura u prvoj rundi zatvaranja fonda Speedinvest 2, u kojem je Pioneers dioničar i partner.


Mihovil Barančić, suosnivač ZIP-a, Marius Starcke iz Pioneersa i Marie-Helene Ametsreiter iz Speedinvesta (hrvatskoj poslovnoj javnosti poznata od 2005. do 2008. kao predsjednica uprave Vipneta, tada s prezimenom Magenschab,) potpisali su strateški ugovor koji ove tri strane dovodi u partnerstvo motivirano osnaživanjem startupa jugoistočne Europe.

Partnerstvo će omogućiti startupovima koji prođu ZIP-ov program širi pristup prijeko potrebnom financiranju u pre-seed fazi (do 125 tisuća €), ranom stadiju i fazi rasta poduzeća (do tri milijuna eura). Uz finacije, sporazum predviđa i podršku Pioneersa i Speedinvesta startupovima jugoistočne Europe.

Prijave za ZIP-ov program za regionalne startupove otvorene su do 25. rujna na zipzg.com