KAMEN TEMELJAC

Novi muzej Porschea gradi se u susjedstvu!

14.10.2016 u 15:19

Bionic
Reading

Kamen temeljac za muzej položen je, sve su podržali regionalni Porsche klubovi, a osim za uživanje ljubiteljima tvrtke objekt će služiti i za učenje tehničke kulture

Kamen temeljac za muzej Porschea postavljen je pred nekoliko dana u Kodbilji, mjestašcu u Ajdovščini u regiji prema talijansko-slovenskoj granici.

Prema pisanju slovenskog specijaliziranog automobilstičkog izadnja Avtomanija cijeli je projekt napravljen zajedničkom suradnjom Porsche kluba Slovenije, Porsche kluba Austrije i Porsche kluba Hrvatske uz suradnju teritorijalno nadležne općine Komen.

Župan općine Komen Marko Bandelli na polaganju kamena temeljca zahvalio se članovima obitelji Malgaj koji će financirati prenamjenu stare konjušnice u oktanski objekt.

Obitelj Malgaj se u Sloveniji bavi prodajom automobila, a idejno rješenje muzeja izradit će Blanka Malgaj, arhitektica koja je u Sloveniji, između ostalog, 2008. godine uredila jedan salon za Mini u Ljubljani.

Radovi na muzeju trebali bi početi u proljeće iduće godine, a jedan od glavnih izložaka bit će Porsche dizelski traktor star 58 godina.