STIŽE LI TAKVO ŠTO?

Nove generacije žele aute potpuno prilagođene svojim željama i potrebama

29.11.2015 u 11:14

Bionic
Reading

Prema ispitivanju ThinkGoodMobility koje je napravio Goodyear, pripadnici milenijske generacije željeli bi da u sljedećih deset godina mogu kupiti automobil potpuno prilagođen njihovim potrebama - posebno kada je u pitanju potrošnja goriva. Dok proizvođači ujedinjuju svoje platforme i motorizaciju te time na neki način ograničavaju ponudu, čini se da mjesta za napredak ipak ima

Goodyear Dunlop Tires Europe i institut ThinkYoung napravili su istraživanje koje otkriva da čak 81,6 posto pripadnika milenijske generacije u Europi zapravo želi automobil potpuno prilagođen njihovim potrebama i željama.

Na vrhu želja je funkcionalnost, a ne estetika: 28,7 posto ispitanih želi mogućnost prilagodbe individualnim ciljevima o potrošnji goriva, osobnom načinu vožnje (19,5 posto), pa čak i raspoloženju (18,3 posto).


'Zanimljivo je, međutim, da mladi ne cijene prilagodbe koje bi imale estetsku ulogu. Samo 7,3 posto pripadnika milenijske generacije želi gume u boji koje bi se podudarale s bojom njihova automobila. Generacija koja će zavladati u budućnosti uvjerena je da bi prilagodbe trebale biti prije svega funkcionalne. Time bi rješavale poteškoće poput trajnosti i sigurnosti, ali ne na račun više cijene ili smanjene neovisnosti i privatnosti', stoji u rezultatima istraživanja.