PAMETNI TELEFONI

Nove generacije LG-jevih smartfona imat će dodatne sigurnosne značajke

01.08.2018 u 14:23

Bionic
Reading

Korejska kompanija potpisala je ugovor s poznatom sigurnosnom kompanijom McAfee kako bi sve nove uređaje automatski opremila antivirusnim softverom

Online sigurnost članova obitelji jedna je od najvećih briga modernih gadgetoljubaca. Upravo zbog toga se novo partnerstvo između McAfeeja i LG-ja čini kao solidni potez u pravome smijeru.

  • +3
Ovi smartfoni trebaju stići do kraja godine i jedva ih čekamo Izvor: Tech Advisor / Autor: Samsung

Sigurnosna kompanija je nedavno predstavila planove za integraciju McAfee Safe Family softvera u premijske uređaje korejskog LG-ja. Pomoću njega će roditelji moći učinkovito kontrolirati sadržaje na smartfonima svoje djece.

McAfee Smart Family sadrži sustav za nadgledanje weba i aplikacija, ograničavaje korištenja uređaja, kao i praćenje lokacije uživo. Softver će od danas biti instaliran u svim novim LG G7 ThinQ, Q7, Q7+ i Q Stylus uređajima u 32 europske zemlje. Korisnici LG-ja također će ga moći skinuti putem LG Smart World dućana.

McAfee pomaže LG-ju

Ovaj potez dolazi relativno brzo nakon objave izvješća iz McAfeeja koje tvrdi da 80 posto roditelja tvrdi da su zabrinuti s kime razgovara njihovo dijete dok je online, s time da 34 posto potvrđuje da su njihova djeca posjećivala 'nepodobne web stranice'.

korisne opcije

Pet savjeta za WhatsApp koji će vas zaštititi od znatiželjnih

Pogledaj galeriju

'Uz porast broja djece koji koriste pametne uređaje, nastaje sve veća roditeljska potreba za stvaranjem sigurnog okružja u kojem mlađi članovi obitelji komuniciraju sa svijetom putem svojim mobilnih uređaja' izjavio je McAfeejev Gary Davis.

'Uz prethodno instaliran softver McAfee Safe Family, LG se pridružuje našem nastojanju da roditeljima i djeci pružimo rješenje koje će interakciju online učiniti sigurnom i udobonom'.