nadogradnja

Nova značajka Google pretrage olakšat će život svim putnicima

10.02.2018 u 08:01

Bionic
Reading

Najnoviji dodatak popularnom alatu za pretragu omogućuje bukiranje hotela izravno iz rezultata pretrage

Google je dobar prijatelj putnika, čemu svjedoči već dugi niz nadogradnji koje omogućuju lakše snalaženje u stranim državama, a od nedavno nudi i mogućnost bukiranja hotela i letova izravno iz rezultata pretrage.

Ovo, naravno, Google koristi kao izravan udar na portale posvećene putovanjima. On putnicima daje izravnu mogućnost bukiranja soba i hvatanja leta bez pretjeranog okolišanja. Nadogradnja dolazi oko tjedan dana nakon pokretanja nove umjetne inteligencije koja može predvidjeti odgađanja letova prije nego što to objave zrakoplovne kompanije.

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Prvo što ćete zamjetiti je nova opcija u pretrazi letova - a to je pretraživanje hotela koji se nalaze blizu vašeg odredišta. Sve ovo upakirano je sa slikama smještaja, kao i mapom gdje možete provjeriti koji hotel je najisplatljiviji i najbliži.

  • +6
Ovo su najbolji smartfoni s Androidom u 2017. Izvor: Profimedia / Autor: Lev Dolgachov / Alamy

Može i na drugi način

Naravno, ako vam je hotel važniji od leta, moguće je pregledati i pretraživati isključivo njih - i to čak u mobilnoj verziji pretrage. Ako ste korisnik Googleove aplikacije Trips na Androidu ili iOS-u, moći ćete sve ovo uvesti u cjelovitiji plan za sljedeći godišnji odmor putem nove kartice unutar rezultata pretrage.

Drugim riječima, Google želi oduzeti posao svim silnim putnim portalima na kojima biste inače provodili vrijeme istražujući i bukirajući sobe. Naravno, nitko vam ne brani da i dalje posjećujete svoju omiljenu stranicu za izbor hotela.

Nadogradnja za Google dolazi unutar sljedećih nekoliko dana, a bit će dostupna u ograničenom broju zemalja.