stiže početkom ljeta

Nova će generacija Greyp bicikala putem eSIM-a biti stalno povezana

28.02.2018 u 11:17

Bionic
Reading

U tijeku je Mobile World Congress u Barceloni koji su Greyp i Hrvatski Telekom prepoznali kao savršenu priliku za premijerno predstavljanje međusobne suradnje i nove tehnologije

Naime, nova će generacija Greyp bicikala putem eSIM-a biti stalno povezana, što će pak njihovim vlasnicima omogućiti daljinsko nadgledanje, a onda i upravljanje određenim funkcijama bicikla. Bez potrebe za fizičkom SIM karticom ili ugovornom obavezom suradnja Greypa i HT-a budućim korisnicima donosi besplatno povezivanje na području cijele Europe i sjeverne Amerike do 2022. godine.

Greyp Izvor: Promo fotografije / Autor: Greyp

Greyp G6, koji bi se na tržištu trebao naći početkom ljeta, kao glavnu diferencijaciju u odnosu na postojeću ponudu ističe primijenjenu visoku tehnologiju. G6 će na temelju informacija dobivenih iz niza ugrađenih senzora kao što su akcelerometar, žiroskop i HR monitor direktno sudjelovati u donošenju odluka koje će potom imati utjecaja na ponašanje bicikla, a time i samu vožnju.

Tako će se prema broju otkucaja srca prilagođavati nivo asistencije motora, dok će G senzor detektirati opasne situacije i započinjati proceduru slanja poziva u pomoć.

Povezivost će omogućavati slanje tekstualnih poruka na bicikl ili pak dohvaćanje snimaka u uvjetima zabrinutosti za ono što se dešava oko bicikla. Kamere s funkcijom neprekidnog snimanja bilježit će svaku situaciju, a zahvaljujući mogućnosti brze podijele sadržaja na društvenim mrežama te situacije neće se zaboraviti.

Niz podataka koji se prate i bilježe poput prikaza utrošene energije vozača, ali isto tako i one električne, pružat će uvid u stanje bicikla i u navike korisnika, a sve s ciljem unaprijeđena korisničkog iskustva i još boljeg doživljaja.

Cijeli koncept objedinjuje još jedna novina, nova uloga pametnog telefona koji postaje integralni dio bicikla – korisničko sučelje G6-ice.