PIKSEL DO PIKSELA

Nova avantura tvorca hita Papers Please izgleda kao da je napravljena prije četrdeset godina

19.10.2018 u 10:10

Bionic
Reading

Return of The Obra Dinn trodimenzionalna je grafička avantura iz prvog lica koja koristi vrlo intrigantnu estetiku monokromatskih monitora iz davnina - vizualni trend koji se možda neće svidjeti svakome

Return of the Obra Dinn, nova igra tvorca Papers, Please konačno je stigla na tržište. Neobični naslov u razvoju je već jako dugo vremena, s time da je autor Lucas Pope prije četiri godine izdao mali demo. Pored zanimljive premise, igra ima, recimo to tako, dosta jedinstven vizualni stil koji podsjeća na 1-bitne ilustracije iz avantura na starim Mac računalima.

Neobična grafika

'Htio sam uloviti taj detaljni crno bijeli izgled starih igara na Macu u igri iz prvoga lica i stvoriti ustrajniju i mračniju igru od onoga što smo igrali nekad davno, a najveći će zadatak biti napraviti starinsku grafiku u 3D-u i učiniti ju čitljivom' rekao je autor tijekom intervjua prije nekoliko godina.

RETRO RAZONODA

Pobrojali smo pet najboljih grafičkih avantura svih vremena

Pogledaj galeriju

O čemu se radi?

U Return of the Obra Dinn igrač preuzima ulogu inspektora koji radi u firmi za osiguranje. Njegov zadatak je otkriti što se desilo sa nekad izgubljenim brodom koji se nedavno vratio u London, samo bez ijednog člana posade.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Luke Pope

Pope je, znajući da igra neće baš sjesti svakome, na Twitteru objavio da vizuali nisu baš za svakog, naglasivši da ako im se ne sviđa - igru uvijek mogu vratiti.

Return of the Obra Dinn možete kupiti ovdje.