100 GODINA POSTOJANJA

Nevjerojatno što BMW planira sa superluksuznim Rolls-Royceom

19.06.2016 u 08:50

Bionic
Reading

BMW slavi sto godina postojanja, a u sklopu proslave odlučili su tijekom godine predstaviti niz koncepata koji prikazuju budućnost svih brandova u vlasništvu. Jedan od njih je i Rolls-Royce. Ima li luksuz istinsku budućnost? Ako se pita BMW, vjerojatno - i to u obliku neobičnog vozila koje podsjeća na kakav Batmobile

Bavarci su za proslavu sto godina postojanja odlučili kreirati niz različitih koncepata - BMW Vision Next 100, MINI Vision Next 100, Rolls-Royce Vision Next 100 te BMW Motorrad koji još čeka svoje službeno otkrivanje.

Rolls-Royce je 'potpuno vizionarski' koncept, napominju iz BMW grupe, no vozilo je iz više perspektiva itekako prepoznatljivog karaktera luksuznog branda. RR Vision Next 100 je dug čak 5,9 metara, čime je taman 'tu negdje' s modelom Phantom.


Kotači vozila su tek polovično vidljivi, čime se dobiva dojam kako vozilo lagano lebdi nad površinom, a dok je prednji dio vozila itekako prepoznatljiv Rolls-Royce, sredina vozila i stražnji dio na neki način odaju i počast starim modelima...i pomalo podsjećaju na Batmobile izrazito agresivnim izgledom. BMW je zamislio ovaj koncept kao pogonjen s dva električna motora od 250kW sprijeda i straga. Međuosovinski razmak pa čak i dizajn tijela zapravo je zamišljen tako da ga kupac može prilagođavati svojim željama i potrebama.

Ideja iza ovog Vision Next 100 koncepta je luksuz bez kompromisa. Tu su autonomna vožnja, svila, luksuzno drvo, golemi panoramski prozor, virtualni crveni tepih za putnike...

'S Rolls-Royce Vision Next 100 prilično smo pazili na to da ne živimo u prošlosti. Željeli smo biti što je moguće inovativniji, a da pri tom nadiđemo povijesni značaj marke', rekao je Giles Taylor, glava dizajna u Rolls-Royce Motor Cars.