JESTE LI PRIMJETILI?

Negativci ne smiju koristiti iPhone pred kamerama?

27.02.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Redatelj holivudskog hita Nož u leđa nedavno je iznio zanimljivu tvrdnju vezanu uz Apple koji, prema svemu sudeći, ne dozvoljava da negativci u filmovima koriste njihove uređaje

Rian Johnson, redatelj hitova Nož u leđa i Posljednji Jedi nedavno je dao jako zanimljivu izjavu: Apple ne dozvoljava da negativci u filmovima koriste iPhone. 'Apple...oni dozvoljavaju korištenje iPhonea u filmu no - vodite računa da je ovo dosta nezgodna stvar ako radite filmove koji imaju element tajne ili misterija - negativci nikad ne smiju koristiti iPhone pred kamerama.' rekao je Johnson tijekom video intervjua za Vanity Fair.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vanity Fair

Našalio se da bi razotkrivanje ovakvih informacija moglo upropastiti desetke nadolazećih detektivskih filmova. 'Svaki redatelj koji skriva namjere glavnog negativca će me sad vjerojatno mrziti' našalio se. Ako tražimo dokaze, The Verge navodi, vrlo je važno istaknuti filmove poput Nož u leđa gdje, barem u nekom trenu, svaki lik ima neki razlog zašto bi mogao biti glavni negativac.

Što se tiče Appleovog neobičnog pravila, MacRumors je već o njima pisao i oni se navodno primjenjuju na svemu - od filmova do serija. Kompanija prema njima inzistira da se Apple i njihovi proizvodi prikazuju u pozitivnom kontekstu. Stvari se dodatno kompliciraju kada Apple financira produkciju. O sličnoj temi je pisao i New York Timesu, koji navodi da je američka kompanija na nekoliko navrata izrazila zabrinutost o načinu na koji se njihovi uređaji prikazuju u filmovima.

iPhone 11 Unboxing Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Da stvar bude još zanimljivija, ovo nepisano pravilo je, prema Wiredu, na snazi još od 2002. kada je u seriji 24 svaki pozitivac koristio Mac, a svaki negativac Windowse.