BYUU JE ZADOVOLJAN

Nakon mjesec dana natezanja, pronađen izgubljeni paket igara vrijedan 10.000 dolara

  • Autor: D.R.
  • Zadnja izmjena 25.02.2017 10:26
  • Objavljeno 25.02.2017 u 08:01
byuu videoigre

byuu videoigre

Izvor: Društvene mreže / Autor: Byuu

Prije tjedan dana svijetom videoigara pročula se tragična priča o prekidu projekta očuvanja i arhiviranja svih starih igara za Super Nintendo Entertainment System

Na sreću svih obožavatelja starih igara, pogotovo kolekcionara pod pseudonimom Byuu, ova priča ima sretan završetak. Nakon skoro mjesec dana natezanja s američkom poštom i skoro beznadežnog traženja paketa u kojem su se nalazile igre za Super Nintendo u kolektivnoj vrijednosti od 10.000 dolara, pošiljka je pronađena.

Byuu je dobru vijest objavio u četvrtak, 24. veljače, potvrdivši da su sve igre koje mu je europski kolega kolekcionara Smarthuman poslao konačno stigle na odredište. Njihov plan je bio, podsjećamo, arhivirati sve igre iz regije PAL (Azija, Afrika, Europa, Južna Amerika i Oceanija), no paket s igrama je u jednom trenu nestao. Byuu je bio uvjeren da se radilo o krađi te je na nekoliko navrata prigovorio da poštanski ured zbilja ne planira puno pomoći pri potrazi za vrijednom pošiljkom.

Razočaran, odlučio je sakupiti novac kojime bi Smarthumanu barem financijski kompenzirao gubitak vrijedne kolekcije, naglasivši kako Smarthuman nije tražio nikakav povrat novca ili igara. Bez da previše okolišamo, recimo da je tijekom tjedan dana gomila članaka poput našeg privukla pažnju Američkog poštanskog ureda te Byuu pomogla da pronađe svoj paket.

'Na današnji dan, 24. veljače, nedaće su se konačno privele kraju' napisao je Byuu. 'Paket s videoigrama stigao je sigurno.' napisao je.

Dakle? Što se desilo? Sudeći prema Byuu, nakon što je cijeli slučaj završio u vijestima, USPS (Američka poštanska služba) podigla ga je na listi prioriteta. '18. veljače menadžer u USPS-u konačno je odlučio osobno preuzeti moj slučaj', napisao je Byuu 'Pod time, naravno, hoću reći da me je osobno kontaktirao zbog hrpe članaka vezanih uz moj slučaj. Uglavnom, zahvaljujući medijskom pokriću dobio sam povjerljiv kontakt unutar same pošte koji me je proslijedio kolegi. Taj kolega pokrenuo je istragu koja bi mo pomogla pronaći paket.'

Kako stvari stoje, strojevi koji automatski prebiru poštu odrapali su naljepnicu s adresom sa Smarthumanovog paketa. Byuu tvrdi da je paket zahvaljujući tome, umjesto njemu u Ohio, otputovao u Atlantu. Trebalo je malo vremena, no USPS je uspio pronaći paket koristeći slike koje im je poslao Byuu. Nakon što je pronašao izgubljeni paket, kolekcionar je odlučio vratiti novac svim ljudima koji su donirali u nadi da će mu pomoći nadoknaditi štetu koja je nastala gubikom velikog broja vrlo vrijednih videoigara.

Što se projekta sakupljanja nemodificiranih kopija igara za SNES tiče, on ide dalje uz nekoliko malih promjena. 'Uslijed proteklih događaja zaključio sam kako ne želim primati ni slati igre na ovaj način', tvrdi Byuu. 'Ubuduće ću prihvaćati posudbe daleko manjeg broja kartridža. Čak i uz sve igre koje sam dobio od Smarthumana, nedostaje mi oko tristo igara iz regije PAL kako bi upotpunio kolekciju.' Byuu također ima Parteon kojim planira sakupiti novac kojim će kupiti još naslova. Sve igre koje kupi arhivirat će u računalu te ih nakon prodati u nadi da dobiveni novac (uz neminovni gubitak) investira u još igara koje će arhivirati, pa potom opet prodati.

'S obzirom na cijenu i količinu posla rekao bih da će mi trebati još nekoliko godina da upotpunim kolekciju PAL igara', zaključio je Byuu.

Iako se ne radi o najučinkovitijem planu ikad, rizik je puno manji. Byuu je očigledno jako oprezan te u budućnosti ne planira prolaziti kroz dramu poput one koju mu je priuštila Američka poštanska služba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!