NOVITETI

Nakon iOS-a, Googleova umjetna inteligencija stiže i na Android

08.04.2024 u 09:57

Bionic
Reading

Nova značajka mogla bi biti zgodna ako želite isprobati Gemini, ali ne i odreći se Assistanta, na što ste prisiljeni ako želite koristiti namjensku aplikaciju.

Google je u veljači pokrenuo namjensku aplikaciju Gemini, koja bi trebala zamijeniti digitalnog osobnog pomoćnika Assistanta na uređajima s operativnim sustavom Android.

Međutim, čini se kako geminifikacija nije još gotova.

Ako već niste preuzeli dediciranu aplikaciju, robot za brbljanje pogonjen umjetnom inteligencijom mogao bit dobiti prvo mjesto unutar Googleove aplikacije.

Korisnici Androida uskoro će vidjeti sklopku za Gemini unutar Googleove aplikacije na svojim uređajima. Na sličan način Google već nudi korisnicima uređaja s operativnim sustavom iOS.

Prebacivanje na Gemini unutar aplikacije Google omogućuje započinjanje interakcije s umjetnom inteligencijom tipkanjem, govorom ili dijeljenjem slike.

Time ćete, umjesto klasičnog Googleovog, koristiti sučelje Gemini. To bi moglo biti zgodno ako želite isprobati Gemini, ali ne i odreći se Assistanta, na što ste prisiljeni ako želite koristiti namjensku aplikaciju.

Zasad nije poznato kad će ova značajka i službeno zaživjeti u Googleovoj aplikaciji za Android, piše Android Authority.