ESPORTOVI

Najbolji hrvatski studentski esport timovi zaigrat će u kvalifikacijama prestižnog Amazon University Esports Mastersa

23.02.2023 u 15:39

Bionic
Reading

Dok je nastup hrvatskih studenata na europskim sportskim studentskim natjecanjima normalna pojava, za esports natjecanja to je još uvijek rijetkost. Nakon tri sezone Student Esports Tournamenta i građenja potrebne infrastrukture došlo je vrijeme za zaslužen izlazak u Europu

Studentska esport scena u Hrvatskoj posljednje dvije godine ide uzlaznom putanjom, a tome u prilog govori sve više esport sekcija koje se osnivaju na sveučilištima i veleučilištima diljem zemlje. Misija Good Game Globala je bila jasna - Student Esports Tournament mora služiti dizanju svijesti o esportu u Hrvatskoj te aktivno sudjelovati u izgradnji studentske esport infrastrukture diljem zemlje.

Proširenjem na čak 9 gradova diljem Hrvatske, SET se pobrinuo da esport i gaming nisu više samo aktivnosti kojima se studenti bave u svoje slobodno vrijeme nego sve više postaju dio redovnog programa putem kojeg, u ovisnosti o svom uspjehu, esport timovi u ime svog fakulteta osvajaju prestižne nagrade i osiguravaju prepoznatljivost unutar nacionalnih granica, ali i diljem Europe.

Prilikom pripreme 3. sezone Student Esports Tournamenta, postalo je jasno da je natjecanje spremno za iskorak u Europu te je postignut dogovor da SET postane nacionalni kvalifikacijski turnir za Amazon University Esports Masters (AUEM), konkretno kao dio Rocket League i League of Legends natjecanja. Sam AUEM predstavlja seriju regionalnih međusveučilišnih esport natjecanja na kojem se studenti nadmeću s ciljem da postanu europski prvaci u više različitih esports naslova.

  • +14
SET TVZ Student Esports Tournament Izvor: Licencirane fotografije / Autor: TVZ

S obzirom na League of Legends plasman koji su ostvarili u trećoj sezoni SET-a, svoje mjesto na AUEM kvalifikacijama osigurali su pobjednički tim discipline, Fakultet informatike u Puli te drugoplasirani Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina. Dečki s pulskog sveučilišta Jurja Dobrile svoje mjesto među najboljim studentskim timovima moći će pronaći i u Rocket League disciplini, a njima će se pridružiti najtrofejniji fakultet u povijesti Student Esports Tournamenta, tri puta zlatna ekipa s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Ovim kvalifikacijama studentska esport scena u Hrvatskoj otišla je korak dalje i to velikom zaslugom ekipe iz Good Game Globala i njihovih partnera koji marljivo rade na tome da svaka nova sezona Student Esports Tournamenta bude bolja od prethodne. Uspjeh SET-a, kao elitnog nacionalnog studentskog natjecanja, je dokaz da Hrvatska ima jako talentirane mlade esportaše koji zasigurno imaju potencijal ostvariti iznimne rezultate na internacionalnim natjecanjima te tako predstaviti svoju obrazovnu instituciju kao i domaću esport scenu u najboljem svjetlu.