HOBI BEZ PREMCA

Na ovom virtualnom lunaparku autor je radio deset godina

08.05.2017 u 06:51

Bionic
Reading

Riječ je o zabavnom parku skrojenom unutar (za mnoge) prastare igre Rollercoaster Tycoon koja je igrače oduševljavala još od 2002.

Kako bi napravio ovo čudo od mega-masivnog lunaparka, autor je morao koristiti modifikacije za izvornu igru, kao i izbaciti faktor novca jer razvoj parka on pretvara u ekstra-naporni posao. Uzmemo li u obzir da mu je za izradu trebalo deset godina, rekli bismo da je park koji je napravio unutar popularne simulacije prilično složen.

Autor projekta nosi pseudonim Prime, a svoj višegodišnji rad predstavio je na Redditu gdje je brzo privukao velik broj znatiželjnika i zaljubljenika u stare videoigre. Prve slike ovog super-zabavnog parka Prime je objavio prije nekoliko godina. Pravi napredak teško je zapaziti prije nego što zbilja ne zumirate kameru, no to je, pretpostavljamo - prirodna stvar kod 'poliranja' scene. Različite sekcije mape sada imaju vlastita imena poput Egypt, Lost Forrest i Tron.

Nastavak Rollercoaster Tycoona 2 izašao je 2004. nakon čega je serijal zapao u zaborav. Posljednja inkarnacija pojavila se na mobitelima i bila je jednostavno užasna, što znači da su konstruktori virtualnih zabavnih parkova morali svoju zadovoljštinu pronaći negdje drugdje.

Trailer za Rollercoaster Tycoon Izvor: Društvene mreže / Autor: Atari

Veličanstvenosti Primeove kreacije možete posvjedočiti kliknuvši ovdje.