opet preokret

Musk bi se povukao iz posla s Twitterom vrijednim 44 milijarde dolara? Situacija mu ne ide baš na ruku

08.07.2022 u 12:01

Bionic
Reading

Prema novom izvješću The Washington Posta temeljenog na anonimnom izvoru, najbogatiji čovjek na svijetu i dalje traži izlaz iz posla vrijednog 44 milijarde dolara koji je sam sklopio

The Post izvještava, a prenosi TechCrunch, kako ćemo uskoro vjerojatno vidjeti 'promjenu od strane Muskovog tima', prema neimenovanom izvoru bliskom njegovim planovima. Nadalje, Musk i prijatelji su izvjestili kako su 'prestali sudjelovati u određenim raspravama' koje se odnose na financiranje posla. Suosnivač Oraclea Larry Ellison, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Binance and Fidelity su uključeni u financiranje nakon potpisivanja početkom svibnja.

Čini se kako Musk novim smicalicama opet sije sumnju o procjenama Twitterovih botova, ali nije jasno kako i hoće li te navodne zabrinutosti uopće utjecati na ugovor koji je već potpisao. Uvjeti ugovora o spajanju uključuju odredbu da će Musk morati platiti milijardu dolara, ako odustane od posla, iako se čini da pročešljava sitna slova tražeći izlaz i iz toga.

Musk je posljednjih mjeseci napravio mnogo buke tvrdnjom da ga je Twitter obmanuo o broju botova i spam računa koji divljaju na platformi. Twitter je u četvrtak pozvao novinare na pregled metodologije brojanja botova, koja je odavno otkrila da manje od 5 posto računa platforme nisu stvarni ljudi.

Musk je još u travnju ponudio kupnju Twittera, a kompanija ju je brzo prihvatila. Nakon toga, i nakon što su se ekonomski vjetrovi promijenili, otpuhavši sa sobom dionice Tesle, izvršni direktor Space X i Tesle, tvrdio je kako je dogovor s Twitterom 'na čekanju', statusom koji nije potkrijepljen nikakvim dokumentima ili vanjskom realnošću osim Muskovog tvita.

Cijela stvar izgleda kao tanka šarada za dečka koji se nada da će se izvući iz loše tempirane trgovine. No, nažalost za Muska i zaposlenike Twittera koji su bili u višemjesečnoj akciji akvizicije, tinta se već osušila na ugovoru.

Prošlog mjeseca, Musk je sudjelovao u razgovoru sa zaposlenicima Twittera u cijeloj tvrtki, što je bio rijedak slučaj stvarnog kontakta i gesta koja signalizira da ide naprijed s dogovorom.

Otkako je ovog proljeća počeo manevrirati da kupi Twitter, nekoliko se stvari promijenilo. U međuvremenu, tržišta su se sunovratila, pojavila su se izvješća da se Musk nametao stujardesi koja je kasnije primila četvrt milijuna dolara za šutnju. A očito je nedavno dobio i djecu sa zaposlenicom Neuralinka koja mu je izravno podređena, što nije baš inspirirajuće za profil vođe. Bez obzira na to, Musk je na putu da preuzme Twitter.