ČESTITAMO

Mušćetu i Petricu priznanja MIPRO-a

28.05.2015 u 14:23

Bionic
Reading

Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma i Dragan Petric iz Buga nagrađeni za iznimna dostignuća na polju tehnološkog komuniciranja i tehnološkog novinarstva

Tijekom međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku 'MIPRO 2015', u Kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji svečano su uručene Povelje MIPRO-a za izniman doprinos razvoju ICT tehnologije.

Povelju za izuzetna dostignuća na polju tehnološke komunikacije primio je Bojan Mušćet, viši stručnjak za odnose s javnošću u Hrvatskom Telekomu, a povelju MIPRO za izuzetna dostignuća na polju tehnološkog novinarstva Dragan Petric, izvršni urednik mjesečnika Bug.

Povelje je uručio prof. dr. sc. Petar Biljanović, predsjednik međunarodnog programskog odbora skupa MIPRO, istaknuvši kako je dugogodišnje medijsko djelovanje Mušćeta i Petrica uvelike pridonijelo popularizaciji znanosti, tehnologije, elektronike i mikroelektronike u Hrvatskoj, ali i u široj regiji.

'Njihov rad cijenjen je jednako među etabliranim ICT stručnjacima, kao i među onima koji će to tek postati te je iz njihovog višegodišnjeg kontinuiteta u iznimno kvalitetnom, objektivnom i široko uvažavanom promicanju tehnoloških znanosti nedvojbena njihova intencija i posvećenost širenju onih ideja koje njeguje i Udruga MIPRO', naglasio je Biljanović.


MIPRO već godinama dodjeljuje nagrade i priznanja ICT znanstvenicima, gospodarstvenicima, stručnjacima i studentima, a ove godine po prvi put je organizator odlučio priznanje odati djelatnicima koji o ICT tehnologijama komuniciraju kroz medije, odabravši dvojicu koji to rade ponajbolje.

'Iznimno smo počašćeni priznanjem koje nam je odano ovim Poveljama, osobito kada se uzme u obzir da iza toga stoji organizacija s najvećom tradicijom u popularizaciji znanosti i tehnologije na ovim prostorima te je doživljavamo kao poticaj da i u budućnosti djelovanjem kroz medije na jednako profesionalan način kao i do sada prenosimo i našu osobnu strast prema tehnologiji', rekli su Mušćet i Petric.