ZELEN, NE TAKO ZELEN I IZDRŽLJIV

Motorola predstavila tri nova mobitela

  • Autor: G.M.
  • Zadnja izmjena 07.01.2009 13:07
  • Objavljeno 07.01.2009 u 00:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Uoči CES-a, najvećeg sajma potrošačke elektronike, Motorola je predstavila tri konceptualno potpuno različita mobitela

Prvi predstavljeni model nosi ime W233 Renew i osnovna ideja s kojom je kreiran jest da kada ga se uništi može u cijelosti biti recikliran. Mobitel nema nikakvih naprednih opcija niti mogućost brzog spajanja na internet. Prodavat će u ekološkoj zelenoj boji, a cijena mu još nije poznata.

Motorola

Motorola

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Motosurf A3100 koncipiran je potpuno suprotno od W233. Radi se o pametnom telefonu baziranom na Windows Mobileu, za čiji ekološki otisak bolje da ne znaju ekolozi. Mobitel je opremljen procesorom takta 528 MHz, ekranom koji prepoznaje rukopis, WiFi adapterom, GPS-om i fotoaparatom razlučivosti tri megapiksela. Jasno je da se ovdje radi o punokrvnom 3G mobilnom uređaju. U prodaju će u prvom kvartalu 2009. godine po još nepoznatoj cijeni.

Motorola

Motorola

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Treći predstavljeni uređaj spada u ponovo oživljenu kategoriju čvrstih mobilnih telefona koji su namijenjeni korisnicima čije zanimanje ili hobi podrazumijeva boravak u prirodi i surovim uvjetima. Mogu ga koristiti i oni koji su samo nespretni pa im mobitel često pada na pod. Model Tundra VA76r preklopni je model s mogućnošću prenošenja podataka HSDPA protokolom i GPS prijamnikom. Ekran koji se skriva ispod sklopljenih polovica telefona je razlučivosti 320 x 240 piksela. Da bi se ekran što manje izlagalo pogibelji u opasnim situacijama, Tundra je opremljena glasovnom aktivacijom. Nažalost, za Tundru se ne zna kada će krenuti u prodaju niti se zna po kojoj cijeni će se prodavati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!