NOVA TRŽIŠTA

Mobilne aplikacije su zlatna groznica modernog doba

10.06.2016 u 11:07

Bionic
Reading

Tržište aplikacija vrijedit će 102 milijarde dolara, prognoziraju u analitičkoj tvrtci App Annie. Najveći poticaj rastu bit će sve veći stupanj korištenja u azijsko-pacifičkoj regiji

Aplikacije su zlatna groznica modernog doba. Ogroman broj ljudi bacio se u razvijanje vlastitih, nadajući se kako će ubosti jackpot globalnog tržišnog uspjeha.

Do 2020. godine vrijednost tržišta mobilnih aplikacija trebala bi se gotovo udvostručiti i dosegnuti 102 milijarde dolara, uvjereni su analitičari u App Annie, tvrtci koja se bavi poslovnom inteligencijom. Time su za milijardu dolara korigirali svoje predviđanje objavljeno tijekom veljače, a koje je očekivalo vrijednost tržišta od 101 milijarde dolara.

Puste projicirane milijarde naznaka su promjene fokusa tehnološkog svijeta: razvojni programeri diljem svijeta sve više se okreću izradi softvera koji može završiti na milijunima i milijunima uređaja.

Sjeverna Amerika i zapadna Europa već su zrela, pomalo zasićena tržišta pa će glavnina rasta dolaziti s tržišta u nastajanju, naročito u azijsko-pacifičkoj regiji i s pojeftinjenjem mobitela. Najveći rast očekuje se u Indiji, Brazilu i Argentini.

Više:CNET