PREDSTAVILI PROJEKTE

Milanović primio dobitnike nagrada za mlade znanstvenike i umjetnike

22.05.2024 u 09:00

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović primio je u utorak članove Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika te ovogodišnje dobitnike Godišnjih nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu, priopćeno je iz Ureda Predsjednika

Dobitnici nagrada predstavili su predsjedniku Milanović svoje projekte i istraživanja za koja su nagrađeni, a razgovarali su i o njihovim planovima i ambicijama. Predsjednik Milanović čestitao im je na nagradama te im poručio kako bi bilo lijepo i dobro da svoje karijere nastave u Hrvatskoj.

Milanoviću su se predstavili ovogodišnje dobitnike godišnjih nagrada: dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja društvenih znanosti, polje ekonomija Marijanu Bubanić s Fakulteta organizacije i informatike, dobitnika Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo Petra Filipović s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i dobitnicu Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje elektrotehnike Mirnu Gržanić Antič s Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Među predstavljenim laureatima bili su još dobitnik Godišnje nagrade za znanstvenu monografiju iz područja društvenih znanosti, polje sociologija Ivan Perkov s Fakulteta hrvatskih studija, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja prirodnih znanosti, polje biologija Najda Rudman s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje kemijsko inženjerstvo Ana Selak s Hrvatskog geološkog instituta

Skupinu nagrađenih činili su još dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja biotehničkih znanosti, polje biotehnologija Danijela Šeremet s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, dobitnik Godišnje nagrade za rad iz područja društvenih znanosti, polje pravo Nikša Vojvoda, s Pravnog fakulteta i dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja biomedicine i zdravstva, polje dentalna medicina Ema Vrbanović Đuričić sa Stomatološkog fakulteta, navodi se u priopćenju.

Do sada je Godišnju nagradu mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu primilo 278 laureata, a ove godine se za deseta nagrađenih radova prijavilo 49 kandidata. Društvo je najstarija udruga sveučilišnih profesora u Hrvatskoj koja neprekinuto djeluje od 1919. i svojim radom doprinosi razvitku Sveučilišta u Zagrebu i hrvatske znanosti.

Već 26 godina Društvo dodjeljuje tradicionalnu Godišnju nagradu mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu, a nagradama su pokrivena sva znanstvena područja, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

sve osim nogometa