NIJE VELIČINA BITNA

Mikrotelefon koji stane u svaki novčanik

18.06.2013 u 10:13

Bionic
Reading

Mobitel koji stane u novčanik ima bateriju što može izdržati čak tri tjedna i još ga možete locirati pomoću besplatne aplikacije? Da, i to postoji

Nove generacije pametnih telefona sve više podsjećaju na tablete, a sve manje na mobilne telefone. No postoje situacije u kojima vam ne trebaju veliki pametni telefoni, već bi bio dovoljan i najobičniji mobilni telefon.

Upravo na takve situacije računa ekipa koja stoji iza Micro-Phonea, mobilnog telefona veličine kreditne kartice koji stane u svaki novčanik.

Iako ga ne krasi velik ekran, Micro-Phone ima sve standardne funkcije 'pravih' mobilnih telefona, poput telefonskog imenika, slanja SMS poruka, popisa poziva, alarma, kalkulatora, kalendara i popisa zadaća.

Za razliku od pametnih telefona, Micro-Phone ima bateriju koja može izdržati nevjerojatna tri tjedna, što ga čini izvrsnim rezervnim telefonom na putovanju ili u slučaju nužde.

'Osim njegove male veličine, lokator je najbolja mogućnost koju Micro-Phone nudi. Kako bi pronašao korisnika, koristi besplatnu aplikaciju za OS ili Android ili pak odašiljače mobilne mreže', istaknuo je šef Micro-phone.neta Ethan Hunt.

Aplikacija Locate Me može istovremeno locirati nekoliko Micro-Phonea i tako omogućiti roditeljima da svoju djecu uvijek imaju na oku.

S obzirom da su prikupili gotovo dvostruko više od ciljanih 50 tisuća dolara na Indiegogu, iz Micro-Phonea planiraju poslati prve primjerke financijerima već ovo ljeto.

Do jeseni bi Micro-Phone trebao biti dostupan i za širu javnost, i to vjerojatno po cijeni od 89 dolara (oko 500 kuna).