KONFERENCIJA

Microsoft i ulagači 'podebljali' Shift

20.05.2013 u 12:08

Bionic
Reading

Konferencija će biti održana u Galeriji umjetnina Split, u neposrednoj blizini zidina Dioklecijanove palače, 23. i 24. svibnja u Splitu

Uz ranije najavljene govornike, na Shiftu će gostovati Eleftherios Diakomichalis (menadžer u SoundCloudu, bavi se povezivanjem analize podataka, društvenog weba i zvuka), Pietro Bezzo (osnivač i partner u Connect Venturesu, mladom investicijskom fondu iz Londona fokusiranom na poslove vezane uz internet, Feross Aboukhadijeh (programer, dizajner, nastavnik, inovator, autor YouTube Instanta), Fadi Bishara (osnivač Blackboxa, startup akceleratora iz Silicijske doline i arapskom fondu Sinbad Ventures) i Werner Zahnt (partner u SpeedInvestu, fondu koji raspolaže s deset milijuna dolara, odnosno gotovo 60 milijuna kuna).

Ukupno, trebalo bi nastupiti 30 govornika sa svih pet kontinenata.

Kao mentori će sa 32 odabrana tima raditi Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja, i Tomislav Tipurić, specijalist za tehnologiju u Microsoftu Hrvatska.

Timovi, odabrani između 130 kandidata s četiri kontinenta borit će se tijekom prvog dana u sklopu natjecanja Shift Challenge za bespovratna sredstva za razvoj projekta u iznosu od deset tisuća američkih dolara (oko 60 tisuća kuna), a među njima će biti i svih pet finalista Software Startup Akademije, uključujući i pobjednike, splitski tim AuThink. O pobjedniku će odlučivati međunarodni tim poslovnih mentora, investitora i novinara koji prate IT.