NAKON PET GODINA

Messenger prestaje biti zasebnom aplikacijom i vraća se u Facebook?

15.04.2019 u 10:40

Bionic
Reading

Moguće je kako je riječ o dijelu inicijative u sklopu koje u Facebooku nastoje tješnje integrirati servise za razmjenu poruka kojima raspolažu i omogućiti enkriptiranje poruka

Jane Manchun Wong, istraživačica koja proučava računalni kod popularnih aplikacija kako bi pronašla neobjavljene značajke i interna testiranja, objavila je kako u Facebooku istražuju mogućnost povratka Messengera u okrilje Facebooka.

To bi se, doduše, moglo odnositi samo na mobilnu aplikaciju, ali bi - ako se ostvari - značilo popriličan zaokret nakon što nas je Facebook 2014. godine de facto prisilio na korištenje Messengera kao zasebne aplikacije (i brojne korisnike otjerao u naručje WhatsAppa, Telegrama i drugih aplikacija).

Moguće je kako je riječ o dijelu inicijative u sklopu koje u Facebooku nastoje tješnje integrirati servise za razmjenu poruka kojima raspolažu (uz Messenger, tu su još WhatsApp i izravne poruke u Instagramu) i omogućiti enkriptiranje poruka.

TEHNO SAVJETI

Deset trikova za Facebookov Messenger koje svakako trebate znati

Pogledaj galeriju

Trenutno nije posve jasno kako bi ponovna integracija Messengera u Facebookovu glavnu aplikaciju u tome pomogla. U najvećoj društvenoj mreži svijeta potvrdili su kako testiraju načine kako poboljšati iskustvo razmjene poruka te ustvrdili kako Messenger ostaje zasebna aplikacija, dodavši kako zasad nemaju ništa više za reći o tome.

Testiranje, naravno, ne znači kako će do implementacije toga što se isprobava doista i doći. Ali, gdje ima dima mogli bi biti i vatre. Ipak, ne čini se izvjesnim kako će u Facebooku odlučiti u potpunosti dokinuti Messenger, a integracija bi mogla biti argument više kontra onih (poput američke političarke Elizabeth Warren) koji žele izdvojiti tu aplikaciju u zasebnu tvrtku kako bi razbili Facebookov monopol, piše Business Insider.