TIŠINA U TEHNOLOGIJI

Mercedes otkrio autonomno vozilo za megagradove

29.10.2015 u 13:21

Bionic
Reading

Mercedes-Benz je proteklih godina veliki trud uložio u svoj projekt Vision, u sklopu kojeg predstavlja niz koncepta budućnosti vozila. Pored otkačenog dizajna, glavna osobina tih vozila je mogućnost autonomne vožnje, a izuzetak nije ni najnoviji uradak - Vision Tokyo

Za Vision Tokyo Mercedes navodi kako je riječ o vozilu koje u sebi krije chill-outlounge zonu, dok ono putuje bučnim megagradom poput Tokija. Upravo na Tokyo Motor Showu je koncept i ugledao svjetlo dana, no odmah valja spomenuti da niti jedan dio fizičkog uratka iz Mercedes-Benza nije spreman za proizvodnju.

Bilo da je riječ o pogonu na gorive ćelije (koje uz bateriju daju domet od tisuću kilometara), zaslone u unutrašnjosti koji prekrivaju ogromne plohe te holograma i općenito tehnologije potrebne za navigaciju unutar megagrada - za sada je sve debelo u fazi prototipa ili tek dio mašte dizajnera. To naravno vrijedi i za mogućnost upravljanja, gdje lounge unutrašnjost ima posebno sjedište koje izlazi iz kauča da bi napravilo vozačku poziciju za ručno upravljanje vozilom.


Neovisno o tom, koncept izgleda fenomenalno i uz mnoštvo detalja poznatih s ranijih koncepata ovog proizvođača: