NEISPRAVAN OSIGURAČ

Mercedes-Benz s tržišta povlači milijun vozila

06.03.2017 u 15:56

Bionic
Reading

Nakon što je prijavljen 51 slučaj požara, vlasnik Mercedes-Benza, Daimler, objavio je kako će u servise na doradu povući milijun vozila

Daimler AG je izjavio da će povući milijun novijih modela Mercedes-Benz vozila širom svijeta zbog opasnosti od požara, nakon što je prijavljen 51 slučaj zapaljenja. Njemačka tvrtka je izjavila da nije bilo ozljeda ili smrtnih slučajeva povezanih s vozilima koje će se početi povlačiti na američkom tržištu u srpnju, kada dijelovi za doradu postanu dostupni. Popravak je proveden u proizvodnji novih vozila i vozila koja su kod dilera će biti popravljena prije nego što su prodaju, izjavila je tvrtka. Opoziv se odnosi na potencijalno neispravan osigurač. "Bilo koje pogođeno vozilo na lageru se neće prodavati dok ga ne opremimo novim osiguračem", rekao je glasnogovornik Mercedes-Benza, a prenosi Reuters. 

Od milijun vozila koja će biti povučena, 307.629 je locirano u SAD-u. Tvrtka nije odmah imala zasad imala podatke na kojim će se tržištima vozila pozivati u servise izvan Sjedinjenih Američkih Država. Od 51 požara, 30 ih je prijavljeno na američkom tržištu, izjavio je glasnogovornik Mercedes-Benz SAD. Opoziv se odnosi na novije modele, uključujući i one iz 2017 godine. Mercedes-Benz i Daimler su izjavili da će se početi obavještavat svoje korisnike u SAD krajem ožujka. Nisu rekli kada će obavijestiti vlasnike vozila na drugim tržištima.