I TO BESPLATNA

Mala škola internetske privatnosti

13.10.2012 u 09:42

Bionic
Reading

Saznajte tko i kako trguje vašim podacima, kako ih prikuplja i, najbitnije, kako se od toga zaštititi

U tome će vam pomoći zagrebački Autonomni kulturni centar Medika u Pierottijevoj 11, gdje u ponedjeljak, 15. listopada, od 20 sati možete sudjelovati u Maloj školi privatnosti u organizaciji Hacklaba01. Nije potrebna posebna prijava.

Hacklab01 je zajednički projekt udruga Attack i Metakoncept. Metakoncept u prostoru AKC Medika od rujna 2009. godine oprema i vodi Hacklab01 koji služi kao slobodan prostor kojem je primarna namjena računalna edukacija i promocija otvorenog (eng. 'open source') softvera, koji se financira iz privatnih sredstava članova i donacija sudionika.

Hacklab01 služi kao predavaonica, radionica, cyber-caffe, igraonica, čitaonica i mjesto za slobodnu razmjenu ideja i njihovu realizaciju. Usluge Medikinog hacklaba ne naplaćuju se i sve poslove vrše volonteri.

Osim Male škole privatnosti, Hacklab01 također nudi i niz drugih radionica i programa, u sklopu kojih možete naučiti kako izrađivati web stranice, koristiti Linux, osigurati računalne mreže, popraviti računalo i slično, a imaju i igraonicu jednom tjedno.

Također, skupljaju i stara računala, pa im donirajte svoje ako vam više ne treba.

Za sve informacije javite se na kontakt mail. Imajte na umu da je raspored podložan promjenama.

Dok se ne odlučite, pogledajte video na temu internetske sigurnosti koji smo pronašli na YouTubeu: