UMJESTO RIJEČIMA...

Ludi ste za emotikonima? Svidjet će vam se Googleov novi uradak

21.03.2017 u 08:07

Bionic
Reading

Googleov startup inkubator Area 120 otkrio je novi app namijenjen komuniciranju - i to emotikonima. App Supersonic izgovorene riječi pretvara u emotikone, no to je samo dio priče o njemu

Napisani tekst nerijetko može izgubiti svoje značenje i ton pa je komunikacija uz emotikone kudikamo bolje rješenje. Stoga su s tim na umu u Googleovom startup inkubatoru Area 120 napravili još jedan komunkacijski app. Sve poruke ovim appom zapravo idu preko govora - no izgovorene riječi će pretvoriti i u emotikone, gdje je to moguće. 

Primatelji poruka će moći ili pročitati ili poslušati poruke, a baš kao kod Snapchatove karakteristike, poruke će trajati kratko. Jednom kada ih se presluša ili pročita - to je to. Pored komunikacije jedan na jedan, moguće je napraviti i grupne čavrljaonice. 

Na tržištu se proteklih godina pojavilo pravo brdo različitih komunikacijskih rješenja, a Google u vlastitim radionicama ima niz aplikacija za takvo što. Hoće li Supersonic popuniti neku od praznina ili jednog dana tek prebaciti funkcionalnost na nešto drugo treba tek vidjeti. S druge strane, fokusa u Mountain Viewu kao da nema - čak i Hangouts je nedavno razlomljen na dva različita rješenja.

Za sada je Supersonic moguće preuzeti u App Storeu ili Google Play Storeu, no čini se kako postoje i neke regionalne blokade pa to neće biti moguće isprobati na svakom uređaju.