DOBRI REZULTATI

LG isporučio 16 milijuna smartfona u prvom kvartalu

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 01.05.2015 08:18
  • Objavljeno 01.05.2015 u 08:18
-

-

Izvor: Promo fotografije / Autor: LG

LG Electronics (LG) u prvom kvartalu je ostvario neto zaradu od 34,91 milijun dolara i operativni profit od 277,54 milijuna dolara. Konsolidirani prihodi ostali su na 12,72 milijarde dolara. Rasla je prodaja smartfona, pala prodaja televizora

Prema još nerevidiranim rezultatima, LG-ova tvrtka koja se bavi mobitelima zabilježila je najviše prihode tijekom prvog tromjesječja otkad su počeli nuditi uređaje s operativnim sustavom Android 2010. godine.

Isporučili su 15,4 milijuna pametnih telefona, 26 posto više nego lani, uz povećanje prihoda od prodaje za pet posto, na 3,27 milijardi dolara, i poboljšanje operativne profitne marže.

Prodaja na području Sjeverne Amerike porasla je za 66 posto, a u Južnoj Koreji za 57 posto, zahvaljujući smartfonu G Flex 2. Očekuje se kako će G4 donijeti dalje poboljšati profitabilnost.


Porast profitabilnosti bilježe i kućanski uređaji (za devet posto), dok je LG Home Entertainment imao pet posto manje prihode nego prije godinu dana. Očekuje se kako će jak fokus na marketing televizora 4K UHD i OLED, kao i povećana potražnja u Aziji i Sjevernoj Americi za svim televizorima u ponudi poboljšati njihov rezultat u idućem kvartalu.

Operativna marža također je bila manja, mahom zbog nepovoljnog tečaja i sezonskih oscilacija zbog kojih su pali prihodi od prodaje LCD televizora u Sjevernoj i Latinskoj Americi te Rusiji.

Dio tvrtke koji se bavi auto dijelovima i opremom, nastao 2013., po prvi put je objavio kvartalne rezultate. Ostvarili su 347,82 milijuna dolara prihoda, ponajviše zahvaljujući sustavima za navigaciju i telematiku,uz operativni gubitak od 2,18 milijuna dolara. LG će nastaviti ulagati u istraživanje i razvoj na tom području.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!