EGGY, YOYO I SOUL

LG ima mobitele koji imaju 'oči'

14.11.2014 u 09:54

Bionic
Reading

Kičasto, otkačeno, uz osobnost - ta tri pojma lako je povezati s novim LG AKA pametnim telefonima, nedavno predstavljenima u okviru World IT Showa u Koreji. CNet je imao priliku posjetiti pogone LG-ja i otkriti što je osnovna ideja iza ovih neobičnih mobitela. Dok Cortana i ostali virtualni pomoćnici mogu zbijati šale i komunicirati s korisnicima, AKA mobiteli imaju - oči

Upravo ovim neobičnim očima na ekranima AKA uređaja u kompaniji smatraju da će stvoriti posebnu vezu između korisnika i uređaja. Svaki od četiri modela (žuti, bijeli, crni i ružičasti) osim boje donosi i pripadajuća imena i karakter.

Eggy je žut i lako se zaljubljuje, YoYo je ružičast i ima problema s održavanjem dijete, Soul je crn i obožava glazbu, a bijeli je 'problematičan'.

Sami uređaji hardverom pripadaju kakvom srednjem segmentu. Ekrani su dijagonale pet inča i razlučivosti 720p, a u njihovoj unutrašnjosti se nalazi četverojezgreni čip, gigabajt i pol radne memorije, 8MP kamerica, 16GB spremišnog prostora uz microSD proširivost i baterija od 2.610mAh.


Oči AKA mobitela reagiraju na korisnika i istovremeno služe i kao obavijesti. Kada se mobitel protrese, oči izgledaju zamantano i sl.


Korisnici mogu birati i različite dodatke za svoje uređaje, čime oni nadograđuju ili mijenjaju osobnost, čime je LG stvorio posebnu priliku za dodatne prihode. Naravno - u slučaju da se uređaj, za sada u prodaji samo u Južnoj Koreji, pokaže hitom među potrošačima.

CNet navodi kako se na nove uređaje vrlo lako može gledati kao na moderne 'Tamagotchi' gadgete, poznate iz devedesetih.

Više o svemu je moguće pročitati na izvornom linku