FILMIĆI SUČELJA

LG i sam polako otkriva detalje o mobitelu G4

09.04.2015 u 06:48

Bionic
Reading

Dok glasine o sljedećoj mobilnoj perjanici iz LG-ja prikazuju i govore o hardveru, malo tko je imao prilike saznati detalje vezane uz sučelje. Na veselje internauta i mobilnih entuzijasta, to je otkrio sam LG, baš kao i 'teaser' video materijal koji otkriva da će LG G4 imati kamericu s f/1.8 optikom

Polako ali sigurno, LG paralelno s glasinama koje kolaju mrežom svih mreža otkriva i vlastite detalje kako bi pojačao medijsku pažnju vezanu za nadolazeću perjanicu. Iako službeno otkrivanje uređaja slijedi tek 28. travnja, već sada kompanija potrošače želi upoznati sa sučeljem LG UX 4.0. Istovremeno su poželjeli službeno otkriti i kako će LG G4 donijeti f/1.8 optiku, koja će uparena s optičkom stabilizacijom slike, izgledno donijeti i fenomenalne fotografije u lošim uvjetima osvjetljenja.

Pozivnica u novoj verziji otkriva i kako u kompaniji izgledno planiraju posebne pokrove (koža) za svoje uređaje, čime bi uobičajene imitacije i 'šavovi' na plastici (poput Samsungovih prijašnjih modela) brzo pali u zaborav. Perjanica bi trebala imati vrlo ozbiljan i klasičan karakter, ako je za vjerovati do sada dostupnim informacijama.

Što se tiče spomenutog sučelja, iz LG-ja navode kako su se dosad poboljšanja korisničkog iskustva uglavnom temeljila na pružanju veće praktičnosti svim korisnicima. 'S novom verzijom LG UX 4.0, fokus se pomiče prema optimiziranijima i intuitivnijim pogodnostima za svakog pojedinca na svim korisničkim razinama sa svrhom optimalnog uživanja u vlastitom LG-evom uređaju', stoji u priopćenju.

Ovo pametnije sučelje će razumijeti korisnikove potrebe te se prilagođavati tome što korisnik više radi na uređaju. Pored kozmetike, LG u svoju viziju Androida ubacuje i novu aplikaciju za kamericu, koja nudi tri načina rada, jednostavni, osnovni i ručni. Stvari ne staju tu, jer će i aplikacije poput one standardne za kalendar dobiti nove mogućnosti - poput planiranja slanja sadržaja na društvene mreže i sl.

Bilo kako bilo, video može prikazati mnogo više od tekstualnog opisa:

S hardverske strane priče službeno nije potvrđeno mnogo. Zna se tek kako će LG G4 krasiti novorazvijeni ekran QuadHD razlučivosti (2.560 puta 1.440 piksela) i dijagonale 5,5", no očekivanja su da će perjanicu pogoniti Qualcommov Snapdragon 810 čip, uparen s 3GB radne memorije.