SUPERIORNE MOGUĆNOSTI SNIMANJA

Leica i Huawei Mate 9 – spoj za savršenu fotografiju

25.01.2017 u 11:00

Bionic
Reading

Kamera na pametnom telefonu jedna je od ključnih značajki za mnoge korisnike, a proizvođači pametnih telefona svjesni su da korisnici više ne gledaju smo broj megapiksela kao mjerilo kvalitete kamere, već traže i da ona uistinu omogućuje snimanje vrhunskih fotografija

Iznimno brz razvoj mobilne telefonije, od naših je pametnih telefona napravio uređaje koje koristimo tijekom čitavog dana. Na njima surfamo internetom, pregledavamo društvene mreže, snimamo fotografije koje odmah dijelimo na društvenim mrežama…Upravo je fotografija na pametnim telefonima najviše napredovala u posljednjih nekoliko godina, a današnje kamere na mobitelima gotovo da i ne zaostaju za klasičnim fotoaparatima, a neke od njih, poput dvostruke Leica kamere, koju je Huawei po prvi puta predstavio na svojem nagrađivanom modelu P9, po kvaliteti snimljenih fotografija i naprednim postavkama čak se približavaju i profesionalnim DSLR kamerama.

Dario Šimić i Huawei Mate 9 Izvor: Društvene mreže / Autor: Huawei Mobile Hrvatska

Upravo kroz suradnju s legendarnom Leicom, Huawei je korisnicima omogućio potpuno novo iskustvo mobilne fotografije, a najnovijim modelom pametnog telefona Huawei Mate 9, posebno namijenjenog najzahtjevnijim poslovnim korisnicima, otišao i korak dalje te na tom uređaju predstavio drugu generaciju hvaljene dvostruke kamere. Važno je napomenuti da je suradnja s Leicom dugoročan projekt koji se nastavlja i na drugim modelima pametnih telefona kao što je i Huawei Mate 9 kako bi korisnici na svojim pametnim telefonima imali kameru koja zadovoljava i najzahtjevnije ljubitelje vrhunske fotografije. Posebna posvećenost razvoju mobilne fotografije važna je i zbog toga što će, prema predviđanjima,  u bliskoj budućnosti gotovo 90 posto internetskog prometa otpadati na slike i video materijale.

Huawei i Leica nastavili su s usavršavanjem i unaprjeđenjem optičkih performansi modula kamere, koja sada uključuje 12 megapiksela/F2.2 RGB senzor i 20 megapiksela/F2.2 monokromatski senzor uz poboljšane algoritme obrade slike, koji zajedno omogućuju snimanje uistinu spektakularnih fotografija. U paru s optičkom stabilizacijom slike (OIS) na dvostrukoj kameri, kao i po prvi put viđenoj tehnologiji povezivanja piksela na dvostrukoj kameri, Huawei Mate 9 pruža superiorne mogućnosti noćnog snimanja, a ovaj pametni telefon dolazi i s naprednim procesorom Kirin 960 posebno kreiranim kako bi omogućio neometan rad druge generacije Leica dvostruke kamere sa značajkom Hybrid zoom-a.

Huawei Mate 9 Izvor: Društvene mreže / Autor: Huawei Mobile Hrvatska

Surađujući s Leicom, Huawei je korisnicima svojih pametnih telefona želio približiti iskustvo tradicionalne fotografije. Fotografije snimljene Leicinim kamerama oduvijek su bile prepoznatljive po umjetničkom 'štihu', a sada i korisnici pametnih telefona mogu uživati u njemu. To je postignuto posebnim monokromatskim senzorom dvostruke Leica kamere namijenjenom snimanju isključivo crno-bijelih fotografija. U monokromatskom modu, Huawei Mate 9 omogućuje snimanje prekrasnih fotografija iznimne razine detalja koje imaju dušu. Kod snimanja standardnih fotografija u boji, poseban monokromatski senzor zadužen je za snimanje detalja tako da i te fotografije odišu prepoznatljivim Leica stilom.

Uz Huawei Mate 9 i drugu generaciju Leica dvostruke kamere, fotografije na pametnom telefonu nikad nisu izgledale bolje.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, FB Huawei Showcase aplikaciju, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Mobile Hrvatska Twitter.