STREAMING SERVISI

Konkurencija se sprda s Netflixom oko zabrane dijeljenja lozinki

29.05.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Amazon Prime se u najnovijem tvitu sprda s Netflixovom nepopularnom odlukom o lovu na korisnike koji dijele svoju lozinku

'Besplatno' dijeljenje Netflix lozinki u SAD-u polako se bliži kraju uvođenjem sustava koji za 'udaljene uređaje' naplaćuje skoro 8 dolara po korisniku. Amazonova streaming usluga Prime Video iskoristila je priliku i na Twitteru se narugala Netflixu prikazom stranice za odabir aplikacije na kojoj piše 'Tko gleda?'.

Na stranici se vidi šest profila koji zajedno glase 'Svatko tko ima našu lozinku' uz emotikon srca. Da stvar bude još gora, Netflixov glavni schtick dugo je vremena bila mogućnost dijeljenja lozinki među korisnicima. Uz odlazak pandemije i sve više ljudi koji vrijeme ne provode pred ekranima, Netflixova zarada se sunovratila. Kako bi popravio brojke, Netflix je pribjegao uvođenju noviteta popularnih poput lova na dijeljenje lozinki i pretplate s reklamama.

'Od danas ovu poruku šaljemo svim djeliteljima Netflixa izvan svog kućanstva u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. Netflix račun namijenjen je samo jednom kućanstvu. Svi koji žive u tom kućanstvu mogu koristiti Netflix gdje god se nalazili - kod kuće, u pokretu, na odmoru, a mogu i iskoristiti značajke kao što su prijenos profila i upravljanje pristupom i uređajima', pišu iz Netflixa.