DOLAZI FIND 7

Kineski Oppo prijeti Samsungu, a evo i čime

05.03.2014 u 16:46

Bionic
Reading

Za svega dva tjedna, kineski proizvođač Oppo planira predstaviti svoju novu mobilnu perjanicu - Oppo Find 7. Ovim uređajem planiraju ugroziti već 'standardnu ekipu' na vrhu, koja svakako uključuje i Samsung

Kinezi su na društvenoj mreži Weibo iskoristili službeni kanal kako bi postavili primjerak fotografije od 50 MP, navodno nastale u nadolazećoj perjanici. Oppo Find 7 bi trebao koristiti najnoviji Qualcommov čip, Snapdragon 801, s bržom memorijskom sabirnicom i povišenim CPU/GPU radnim taktovima od prethodnika.


Novi pametni telefon trebao bi krasiti i među prvim na tržištu ekran razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela, što bi uz dijagonalu od 5,5 inča moglo izgledati nevjerojatno dobro. Uređaj bi trebao imati i tri GB radne memorije uz spremišnog prostora od 32 GB te bateriju od 2.700 mAh. Oppo navodno sprema i drugi uređaj istog naziva, no nešto lošijih karakteristika (2 GB radne memorije, ekran Snapdragon 800 te 1.080 p).

U kompaniji smatraju da će uređaj biti bolji od Galaxyja S5 - a hoće li ispuniti tu misiju, ostaje za vidjeti. Službeno otkrivanje uređaja očekuje se 19. ožujka: