KRATKI SAVJET

Kako koristiti društvene mreže tijekom izvanrednih situacija? Pročitajte što predlažu Zagrebački vatrogasci

18.07.2018 u 12:25

Bionic
Reading

Pogledajte kako zagrebački vatrogasci predlažu da na najučinkovitiji način koristimo društvene mreže tijekom nepogoda poput poplava, požara i tako dalje

Općenito nam je poznato da u ovom dijelu godine postoji puno veća opasnost od nepogoda poput požara na otvorenom. Kako bi pomogli javnosti i informiranjem spriječili opasne havarije, Zagrebački vatrogasci su na Facebooku objavili video u kojem daju savjete za korištenje društvenih mreža u izvanrednim situacijama.

Vatrogasci tako predlažu da korisnici Facebooka i drugih društvenih mreža tijekom hitnih situacija redovito provjeravaju stranice hitnih službi te da pri dijeljenju koriste često korištene hashtagove te proslijeđuju izvornu objavu.

BEZBRIŽNO LJETOVANJE

Spremni za ljeto? Obavezno ugasite ove uređaje prije odlaska na putovanje

Pogledaj galeriju

Ne prijavljujte požare putem Facebooka

Konačno, vrlo je važno naglasiti da stranice na Facebooku nisu mjesto za prijavu požara - to se sve radi preko službenih telefona. 'Imajte na umu da društvene mreže služe za širenje informacija, a ne za pozive u slučaju nužde. U opasnosti uvijek kontaktirajte brojeve telefona hitnih službi' naglašavaju vatrogasci.