PA-PA, PTIČICE

Kako izbrisati svoj profil na Twitteru

21.10.2013 u 09:42

Bionic
Reading

Odlučili ste reći zbogom 'plavoj ptičici' i svim 'cvrkutanjima' koja ste tijekom godina ostavili u internetskim bespućima? To i nije tako teško kao što ste možda mislili

U trenutku kada su svi pričali o Twitteru kao ozbiljnom konkurentu Facebooku i potpuno platformi za izražavanja i vi ste napravili ključan korak i otvorili svoj profil.

No nakon nekoliko dana učenja pravila i tjedana praćenja drugih tviteraša, otkrili ste kako to baš i nije za vas. I što sad?

Možete u potpunosti zaboraviti na činjenicu da imate račun na Twitteru i nadati se da će ga Twitter zbog neaktivnosti ugasiti, ili ga možete ugasiti i izbrisati sami.

Za razliku od nekih drugih servisa, brisanje računa na Twitteru relativno je brz i bezbolan proces.

Dovoljno je otići na Twitter.com i ulogirati se u svoj profil. Kad uđete u profil, odaberite izbornik s postavkama koji se nalazi u gornjem desnom kutu u obliku ikone kotačića.

Pronađite u izborniku 'Settings' i potom na samom dnu izbornika opciju 'Deactivate my account'.

Twitter će vas upitati da li je to zaista ono što želite napraviti. Ako ste sigurni da želite izbrisati svoj profil, kliknite 'Deactivate' i zaboravite na to da ste ikad imali profil na Twitteru.

No to ne znači da je profil u potpunosti obrisan. Twitter vam daje rok od 30 dana tijekom kojeg se možete predomisliti.

Ako se unutar tog roka ponovno ulogirate svojim korisničkim imenom i lozinkom, profil će vam ponovno biti aktiviran. Ako pustite da taj rok prođe, profil će biti u potpunosti obrisan.

Kako piše TechHive, Twitter će, nakon isteka tog roka, bilo kome tko pokuša pristupiti vašem profilu prikazati poruku da takav profil ne postoji.

Twitter tvrdi da će profil biti uklonjen unutar nekoliko minuta nakon deaktivacije, ali i da neki tvitovi mogu ostati vidljivi i nekoliko dana nakon deaktivacije.

I na kraju, upozorenje za one koji misle da brisanjem profila mogu izbrisati i neugodne tvitove koje su objavljivali.

Twitter nema kontrolu nad sadržajem koji koriste tražilice poput Googlea niti nad drugim korisnicima, pa bi vaš neugodni tvit ipak mogao uskrsnuti ako je netko napravio 'screenshot' tvita ili je ostao u memoriji Googlea.

Zato, pažljivo s tvitovima.