VIRTUALNA VREMENA

Kako ide prodaja PlayStationa VR? Bolje nego što mislite, tvrdi Sony

28.02.2017 u 07:21

Bionic
Reading

Glavni čovjek PlayStationa Andrew House u nedavnom je intervjuu za The New York Times naglasio da je PlayStation VR do 19 ožujka prodan u 915 tisuća jedinica. Ovo znači da će prodaja vrlo lako nadmašiti projekciju od milijun prodanih primjeraka u prvih šest mjeseci

Da budemo savršeno iskreni, niska očekivanja relativno je lako ispuniti. Sony je evidentno bio jako, jako oprezan s predviđanjima vezanima uz njihov uređaj za virtualnu stvarnost. Iako to nije primjetljivo na našem tržištu gdje je konzola prisutna nešto više od mjesec dana, PlayStation VR je u većini EU i SAD-a praktički rasprodan. Ako se sad odlučiti kupovati paket s kacigom, kamerom i kontrolerima Move, pred sobom imate nezavidni zadatak.

'Ljudi doslovno čekaju u redovima ispred dućana nakon što se pročuje da je stigla nova pošiljka' rekao je House u intervjuu. Naime, dućani u Japanu morali su organizirati tombole kako bi odlučili koji od kupaca može odšetati sa PlayStation VR-om. Dobra prodaja periferije je očigledno iznenadila Sony. 'Očekivali smo nešto manju prodaju od onoga što se zapravo desilo' rekao je House u intervjuu.

Iako Sonyjevi najveći konkurenti, Facebook i HTC nisu iznjeli brojeve prodanih Ocuusa i Vivea, New York Times izvještava da analitičari u SuperData Researchu pretpostavljaju da je riječ oko 243 tisuće Oculusa i 420 tisuća Vivea. Ovo u principu PlayStation VR stavlja na čelo povorke što zbilja nije čudno uzmemo li u obzir da se radi o jeftinijem uređaju koji radi na konzoli koju, pretpostavljamo, korisnici već imaju ispod televizora.

Činjenica da vam za virtualnu stvarnost na PC-ju treba izuzetno jaka konfiguracija samo ojačava tržišnu poziciju Sonyjeve popularne konzole za VR.

Trailer za PlayStation VR Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony