IMPRESIVNI PREDAVAČI

Još uvijek imate vremena prijaviti se na konferenciju DRONEfest

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 01.03.2017 13:45
  • Objavljeno 01.03.2017 u 13:45
Detalj s Dronefesta 2106.

Detalj s Dronefesta 2106.

Izvor: IN2 / Autor: IN2

Ovogodišnje izdanje poslovno-tehnološke konferencije o bespilotnim letjelicama bit će održano 30. i 31. ožujka u Plaza Event (bivši Hypo) centru u Zagrebu. Glavni predavač je dr. Mirko Kovač s londonskog Imperial Collegea

Laboratorij za zrakoplovnu robotiku kojeg predvodi dr. Mirko Kovač najnapredniji je u Velikoj Britaniji, poručuju organizatori konferencije Dronefest, tvrtka IN2 i agencija Eventa01.

Jedan od njihovih projekata bavi se razvojem bespilotnih letjelica koje izgledom podsjećaju na ptice, a mogu zaroniti pod vodu i izroniti iz nje nakon što obave određeni zadatak. Njegovo predavanje bavit će se letećim robotima inspiriranim prirodom i namijenjenim nadzoru i popravcima infrastrukture u pametnim gradovima budućnosti.

Među predavačima će biti i europarlamentarac i vanjski suradnik FER-ovog Zavoda za visoki napon i energetiku prof.dr.sc. Davor Škrlec. Tema njegovog predavanja bit će Europske politike i razvoj bespilotnih letjelica u Republici Hrvatskoj

Na Dronefest se vraća i najbolje ocijenjeni predavač s prošlogodišnje konferencije, mr.sc. Haris Balta s belgijske Royal Military Academy, koji će održati predavanje o otkrivanju ilegalnih letova.

Dronovi

Dronovi

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia.hr

Dronefest će ukupno ponuditi oko 30 predavanja koja obuhvaćaju različite teme vezane uz bespilotne letjelice. Uporaba dronova u različitim industrijama s naglaskom na poljoprivredi, pravilnici Europske unije i snimanje iz zraka samo su neke od tema koje će biti pokrivene na konferenciji. 

Tijekom drugog dana bit će održano i nekoliko radionica koje su uključene u cijenu kotizacije. Na praktičan način bit će obrađene teme utrkivanja bespilotnim letjelicama, izbor opreme za snimanje, napredne tehnike upravljanja te razvoj modula za autopilotiranje.

Bespilotne letjelice prisutnih izlagača bit će predstavljene na izložbenom prostoru konferencije, dok će letenje iz sigurnosnih razloga biti moguće isključivo u za to predviđenoj zoni.

'Osim prezentacije svjetskih trendova, na ovogodišnjoj konferenciji pokazat ćemo i kako se bespilotne letjelice polako ali sigurno počinju koristiti u poslovne svrhe i na području Hrvatske i regije.

Sudionike konferencije očekuju predavanja o postojećem iskustvu i mogućim konceptima uporabe dronova u području poljoprivrede, nadzora plinovoda, traženja pitke vode, geodeziji te potragama i spašavanju', rekao je Tihomir Šašić, direktor konferencije.

Više: Dronefest  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!