KONFERENCIJE

Kakav je položaj žena u digitalnoj industriji?

12.06.2016 u 08:37

Bionic
Reading

U prostorijama Hrvatske udruga poslodavaca na Radničkoj cesti 52/1 u Zagrebu u utorak, 14. lipnja, bit će održana konferencija 'Žene u digitalnoj i kreativnoj industriji'

Početak jednodnevne konferencije Žene u digitalnoj i kreativnoj industriji, koju kao dio manifestacije Mjesec kreativnih i kulturnih industrija organiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i inicijativa eSkills for Jobs, predviđen je za 14. lipnja u 10.30 sati.

Organizatori konferencijom žele pokrenuti raspravu o položaju žena u digitalnim i kreativnim industrijama, promovirati kreativna i STEM zanimanja kao dobar izbor buduće karijere za mlade djevojke, potaknuti raspravu o tome kako dodatno zainteresirati djevojčice u ranoj dobi za STEM predmete, kako općenito podići kvalitetu kreativne i STEM edukacije te logičkog promišljanja kroz osnovnu i srednju školu te promovirati važnost ulaganja u kontinuiranu edukaciju i obrazovanje žena.

Također, cilj je potaknuti diskusiju vezanu uz važnost jačeg uključivanja žena, kao nedovoljno iskorištenog potencijala koji bi mogao potaknuti bolji i brži razvoj industrije, otkriti skriven potencijal koji u njima leži za razvoj ukupnog gospodarstva.