KUPITI ILI SE STRPITI

Kada je zapravo najbolje vrijeme za novi iPhone?

26.02.2019 u 07:36

Bionic
Reading

Svaki mobilni uređaj iz Applea, zavisno o seriji, dobija podršku proizvođača u vidu softverskih nadogradnji i servisa, međutim postoji trenutak u kojem vaš nedavno kupljeni iPhone više neće biti podržan. Evo kako se za taj trenutak možete pripremiti

Nakon što izađete iz dućana s novim skupim iPhoneom, vjerojatno mislite da ćete ga maziti i paziti godinama sve do trena kada će od starosti doslovno prestane raditi. Međutim, situacija je malo drukčija - Appleova sveubuhvatna podrška uređaja traje oko pet godina.

Nakon što vaš iPhone ili iPad prijeđe određenu starost, primjetit ćete da automatsko ažuriranje softvera više jednostavno ne radi. Ovo je trenutak u kojem, ukratko, možete ali i ne morate početi razmišljati o novom uređaju.

Glavni argument zašto ostati sa starijim iPhoneom je 'ako nije pokvaren, ne treba mi novi', što je u potpunosti točno. Međutim, ako želite najnovije softverske značajke i najnovije aplikacije, trebat ćete pribjeći nadogradnji.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Kao i kod svega ostalog, postoji šansa da nakon nekog vremena ni servis neće imati zamjenskih dijelova za vaš uređaj i to je ukratko trenutak u kojem biste definitivno trebali razmisliti o novijem modelu.

Kada je vrijeme za nadogradnju?

Načelni ciklus softverske podrške kod iPhonea je oko pet godina, što znači da ako imate uređaj star šest ili više godina - on više neće primati softversku podršku. Sama činjenica da uređaj ima Appleovu podršku pet punih godina ne znači da trebate čekati zadnju milisekundu da biste kupili noviji model. Kao i svi ostali tehnološki noviteti, iPhone postaje sve bolji s vremenom, što znači da vas nitko neće kriviti ako svoju 'sedmicu' ili 'osmicu' zamijenite šarenim XR-om ili luksuznijim XS-om.

TEHNO IZBOR

Deset najboljih besplatnih igara za iPhone

Pogledaj galeriju