USKORO...

YouTube TV će vas koštati 35 dolara, a evo što će nuditi

01.03.2017 u 13:07

Bionic
Reading

Tek što su objavili kako na njemu gledamo milijardu sati videa dnevno, iz YouTubea stiže bombastična najava: pokrenut će vlastitu televiziju

Tvrtka Alphabet će na YouTubeu pokrenuti novu uslugu koja će nuditi izravan prijenos sadržaja vodećih američkih televizijskih mreža te kablovskih programa, najavila je izvršna direktorica YouTubea Susan Wojcicki.

Nova usluga zvat će se YouTube TV, a stajat će 35 dolara mjesečno za šest korisničkih računa, kazala je Wojcicki u razgovoru s novinarima u Los Angelesu.

U ponudi će biti ukupno 44 kanala, među kojima će biti kabelski mediji kao što su ABC, CBS, Fox News i MSNBC, sportski kanali poput Foxa i ESPN-a, kao i specijalizirani poput Syfyja i National Geographica te namijenjeni djeci poput Disney Chanella i Sprouta. 

Na popisu nema ničeg pod okriljem Viacoma i Time Warnera, što znači kako neće biti dostupni CNN, Cartoon Network i hrpa drugih kanala. 

Nema ni HBO-a, ali je u ponudu ubačen YouTube Red, usluga stara oko godinu dana koja za deset dolara mjesečno nudi ekskluzivan sadržaj koji stvaraju youtuberi, kao i ponešto filmova. U izvornom izdanju dostupna je bez oglasa, ali to neće biti slučaj kad je u paketu YouTube TV-a. 

YouTube TV će biti moguće pratiti na svim zaslonima, u rasponu od pametnog telefona do računala, kao i streamingom prenositi na televizorima koji ga podržavaju.Omogućit će snimanje neograničen broj emisija želite istovremeno. Nema ograničenja ni koliko ih je moguće pohraniti, a sačuvat će snimke devet mjeseci. 

Iz YouTubea pretplatnicima obećavaju mogućnost finijeg pretraživanja te listapnja po žanru, mreži i popularnim upitima. Usluga će biti prvo dostupna korisnicima na značajnijim dijelovima tržišta Sjedinjenih Država.

Time će YouTube ući u konkurenciju sa sličnim uslugama tvrtki Dish Network (Sling TV), AT&T (DirecTV Now ) i Sony (PlayStation Vue), usmjerenim na privlačenje gledatelja koji su odustali od tradicionalnih televizijskih paketa, ili ih nikada nisu ni imali.

Iz YouTubea je 28. veljače stigla objava kako gledamo milijardu sati videa dnevno putem tog servisa.