popis se širi

Još jedan u nizu: Sony je u Rusiji obustavio prodaju konzola i softvera

10.03.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Japanski je proizvođač također obustavio uslugu PlayStation Store, digitalni dućan u kojem gejmeri mogu kupovati videoigre

Sony je posljednja u nizu kompanija koje su se nakon napada na Ukrajinu odlučile povući s ruskog tržišta. Konkretno, Soynjev divizija za gejming, Sony Interactive Entertainment, u srijedu je objavila da će prestati dostavljati hardver i stoftver u Rusiju kao odgovor postupcima tamošnje vlade, piše TechCrunch.

Kompanija je također naglasila da će prekinuti pristup PlayStation Storeu, Sonyjevom online dućanu. Za kraj, u Rusiji do daljnjeg neće izaći najnoviji Gran Turismo 7, nastavak hit serijala koji je do danas zaradio preko 4 milijarde dolara.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Sony je samo jedna u nizu tehnoloških i gejming kompanija koje su obustavile rad u Rusiji. Microsoft je također 4. ožujka obustavio prodaju u Rusiji.

Ukrajinski zamjenik premijera Mihajlo Fedorov je tijekom ranih dana ruske invazije pozvao gejming industriju da odsječe podršku Rusiji, istaknuvši poimenice Sony i Microsoft. Fedorov je požurio i svijet esportova da suspendira sve ruske natjecatelje i otkaže sve događaje koji će se odvijati u toj zemlji. 'Moderna je tehnologija u 2022. možda najbolji odgovor tenkovima, raketnim bacačima i projektilima' napisao je.

PlayStation 5 Izvor: Screenshot / Autor: Sony