VIDEOIGRE

Novi rekord: Minecraft prodan u nevjerojatnih 300 milijuna kopija

16.10.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih videoigara na svijetu zabilježila je iznimne rezultate te se nastavlja prodavati u rekordnom broju primjeraka

Minecraft se već poznat kao najprodavanija video igra svih vremena, međutim, najnoviji poslovni rezultati dižu je još više - Microsoft je objavio da ju je do danas prodao u nevjerojatnih 300 milijuna primjeraka.

'Kako se približavamo 15. obljetnici, Minecraft ostaje jedna od najprodavanijih igara svih vremena, s više od 300 milijuna prodanih primjeraka, što je prekretnica o kojoj nitko nije mogao sanjati dok smo svi postavljali svoje prve blokove', napisala je u priopćenju Helen Chiang, voditeljica Mojang studija.

Nova prekretnica najavljena je tijekom Minecraft Live 2023, Minecraft livestream događaja koji donosi novosti i ažuriranja zajednice te sadrži zgodan događaj glasanja u kojem igrači mogu birati koje novo stvorenje treba dodati u igru. Ove godine birali su između raka, armadila i pingvina.

Tri stotine milijuna primjeraka Minecrafta zasjenjuje prodaju gotovo svih drugih medija za zabavu. U perspektivi, Thriller, najprodavaniji album svih vremena, prodan je u oko 70 milijuna primjeraka. Najprodavanija konzola, PS2, prodana je u oko 155 milijuna jedinica.

Čak ni druga najprodavanija videoigra svih vremena, Grand Theft Auto V, nije ni blizu brojkama Minecrafta, dostigavši 185 milijuna prijavljenih prodanih kopija. Minecraft je klasa za sebe i vjerojatno će tu ostati jako dugo, piše Verge.