LG BD370 NETWORK

Jeftin, ali vrlo moćan Blu-ray player

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 17.04.2009 09:03
  • Objavljeno 17.04.2009 u 07:28
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Domaće tržište Blu-ray playera iz dana u dan sve je bogatije ponudom uređaja različitih proizvođača, a dobili smo priliku iz prve ruke poigrati se s najnovijim pripadnikom ove kategorije iz tabora LG-ja

Dvije su ključne značajke kojima LG BD370 Network Blu-ray Disk player pokušava primamiti kupce – činjenica da je u stanju zavrtjeti svu silu multimedijskih formata, uključujući kontejner MKV te podatak sadržan i u naslovu uređaja, mogućnost povezivanja uređaja s internetom. Isto se obavlja preko pripadajućeg kabla Ethenet.

Potonje omogućuje korisnicima nekoliko stvari – uživanje u dodatnim internetskim sadržajima na Blu-ray medijima koji na sebi nose oznaku BD-Live i BonusView te uživanje u blagodatima online video servisa YouTube. Na isti se preko uređaja prijavite svojim korisničkim imenom i lozinkom te ga koristite gotovo jednako kao što to činite na računalu.

Značajka uređaja je i način rada Express Reaction kojem je potrebno samo 18 sekundi za ponovno pokretanje uređaja iz standby načina rada. Disk se može umetnuti odmah nakon uključenja jer LG-ev Expression Reaction omogućava simultano umetanje diska za vrijeme pokretanja uređaja. LG BD370 automatski se prebacuje se u standby što dovodi do minimalne potrošnje električne energije manje od jednog vata.

Podrške za multimediju ne nedostaje

LG BD370 Network Blu-ray Disk player u stanju je zavrtjeti MP3, WMA, JPEG, CD-R, CD-RW, DivX, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, Blu-Ray formata i medija te već ranije spomenuti MKV. Jednako tako, s obzirom na to da uređaj posjeduje USB utor bilo koji od formata ovaj LG-jev uređaj rado će reproducirati i ovim putem.

LG

LG

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Što se korisničkog sučelja uređaja tiče, ono je izuzetno jednostavno i intuitivno za korištenje i sasvim je sigurno da će ga u nekoliko 'klikova' savladati svaki korisnik. Ista je stvar s daljinskim upravljačem koji, iako je izgledom nešto skromniji od samog uređaja (čitaj: izgleda pomalo jeftino), na vrlo jednostavan način omogućuje korisnicima upravljanje svim mogućnostima ovog Blu-ray playera.

Maksimalni minimalizam

Dizajn uređaja izuzetno je jednostavan, no prilično elegantan, upravo onakav kakav i očekujemo od uređaja ove vrste. Njegova prednja strana rezervirana je za utor za Blu-ray/DVD/CD medije, veliku tipku za gašenje uređaja koja ujedno služi i kao indikator njegove aktivnosti te utor za USB disk s tri najosnovnije tipke za upravljanje. Stražnja pak strana sadrži svu silu konektora – kompozitni, HDMI, koaksijalni, RCA, Ethernet...

LG BD370 Network Blu-ray Disk player sadrži Full HD rezoluciju, a podržava i 1.080 p 'upscaling'. Podržani audio 'zaustavio se' na ugrađenim tehnologijama poput Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD te dts-HD Advanced Digital Out.

Ako ste u potrazi za Blu-raj diskom koji bi se uklopio u ostatak tehnikalija koje posjedujete, ne tražite dalje. LG BD370 Network Blu-ray Disk player sasvim će sigurno zadovoljiti sve vaše potrebe, a još kad vam navedemo da se cijena uređaja kreće oko dvije tisuće kuna.

SPECIFIKACIJE:

Audio: DTS-HD, DTS-HD Master Audio, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD
Podržani mediji: CD-R, CD-ROM, CD-RW, DVD+RW, DVD-R, DVD-RAM, DVD-ROM, DVD-RW, DVD±R, DVD±RW, BD-RE, BD-R, BD-ROM, BRD-ROM
Audio formati: MP3, WMA
Video formati: DivX, MPEG-2, MPEG-4, MKV
Foto formati: Jpg
Utori: Component Video Output, Composite Video Output, HDMI Output, Optical Digital Output, RJ45, USB 2.0, Ethernet
Dimenzije: 54 puta 430 puta 245 milimetara
Cijena: od 1.899 kuna
Ustupio: LG Hrvatska

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi